Αυτός είναι ο λόγος που «έπεσαν» Facebook, Instagram και Whatsapp – Υπάρχει τελικά θεωρία συνωμοσίας;

Τι απαντά επίσημα η εταιρεία - Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 7 δις δολάρια μέσα σε 6 ώρες!

Must Read

Βαρβάτο κρασάρισμα υπέστησαν χθες για αρκετές ώρες, Facebook, Instagram και WhatsΑpp. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έμειναν στα… πατώματα» για 6 ολόκληρες ώρες, και οι «εθισμένοι» στα social media πέρασαν… δύσκολες στιγμές!

Η πρώτη αιτιολόγηση από την εταιρεία

Μεγάλη η ζημιά για την εταιρεία, καθώς η μετοχή της «κατρακύλησε». Ο ιδρυτής του facebook έχασε 7 δις δολάρια μέσα σε 6 ώρες! Facebook, Instagram και Whatsapp βγήκαν εκτός λειτουργίας περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδας και επανήλθαν λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ άουτ που έχει παρατηρηθεί ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση έγινε με χειροκίνητη επαναφορά των server της εταιρείας.

Που οφείλεται το πρόβλημα

Το πρόβλημα προκλήθηκε από τις αλλαγές που έγιναν στο πρωτόκολλο Border Gateway Protocol του Facebook. Δηλαδή αφορά σε προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει και επίσημα η εταιρεία του Facebook.

Το «BGP» επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης στο διαδίκτυο και μεταφέρει τους χρήστες στους ιστότοπους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση, βοηθώντας τους να τα αναγνωρίσουν σε αυτό που είναι γνωστό ως Domain Naming System.

«Πρόσωπο από την προσπάθεια επαναφοράς λειτουργίας, είπε ότι η διακοπή προήλθε από μία συνηθισμένη ενημέρωση «BGP» που πήγε στραβά. Αλλά, η ενημέρωση απέκλεισε τους απομακρυσμένους χρήστες από την επαναφορά των αλλαγών και τα άτομα με φυσική πρόσβαση δεν είχαν δίκτυο/πρόσβαση. Οπότε, μπλοκαρίστηκαν αμφότεροι από την αναστροφή» έγραψε ο δημοσιογράφος Brian Krebs.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του στο engineering.fb.com, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

«Ήταν εσωτερικό λάθος»

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το μπλακάουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Διαβάστε ακόμα:

«Βόμβα» στο Διαδίκτυο: Προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook προς πώληση σε φόρουμ χάκερ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This