Καμπέρα: «Όχι άλλα μέτρα» βροντοφώναξαν χιλιάδες Αυστραλοί!

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις

Must Read

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ο κόσμος δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο στην καταπίεση και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας την Καμπέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές, που έφτασαν με φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας τον τερματισμό των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Η δημοσιογράφος του 7News, Jennifer Bechwati, περιέγραψε τη συγκέντρωση ως «μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχω δει ποτέ».

Μόλις το πλήθος έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο φώναξε «απολύστε τους όλους», αναφερόμενο στον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον αλλά και στους πρωθυπουργούς των πολιτειών που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή ορισμένων από τα πιο σκληρά μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία στον κόσμο. Στη Βικτώρια, για παράδειγμα, οι μάσκες προσώπου και η απόδειξη εμβολιασμού απαιτούνται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και οι εργαζόμενοι στους περισσότερους τομείς απαιτείται να εμβολιαστούν για να εργαστούν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου επειδή οδηγούσε το φορτηγό του μέσα από οδόφραγμα. Πάντως σύμφωνα με την Αστυνομία το πλήθος των περίπου 10.000 είχε «γενικά καλή συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This