Εξελίξεις! Τι είπε στον Πούτιν ο Πρόεδρος της Φινλανδίας

Υπό τη σκιά του NATO και της διακοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Μόσχα στο Ελσίνκι

Must Read

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νίνιστο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σκιά της ανακοίνωσης του Ελσίνκι για υποβολή αίτησης ένταξης στο NATO, αλλά και της διακοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Μόσχα στη χώρα των χιλίων λιμνών.

Σύμφωνα με τον Νίνιστο, η συζήτηση με τον Πούτιν ήταν άμεση και ξεκάθαρη και έγινε χωρίς εντάσεις.

Η ανακοίνωση της προεδρίας της Φινλανδίας για την επικοινωνία των δύο ανδρών:

Ο Πρόεδρος Νίνιστο είπε στον Πρόεδρο Πούτιν πόσο, ουσιαστικά, οι ρωσικές απαιτήσεις στα τέλη του 2021 με στόχο την αποτροπή της ένταξης χωρών στο ΝΑΤΟ και η μαζική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν αλλάξει το περιβάλλον ασφαλείας της Φινλανδίας. Ο Πρόεδρος Νίνιστο ανακοίνωσε ότι η Φινλανδία αποφασίζει να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι είχε πει στον Πρόεδρο Πούτιν ήδη στην πρώτη τους συνάντηση το 2012 ότι κάθε ανεξάρτητο έθνος μεγιστοποιεί την ασφάλειά του. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία ενισχύει τη δική της ασφάλεια και αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Δεν είναι μακριά από τους άλλους. Επίσης, στο μέλλον, η Φινλανδία θέλει να ασχοληθεί με τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν από το να είναι γείτονας της Ρωσίας με σωστό και επαγγελματικό τρόπο.

«Η συζήτηση ήταν άμεση και ευθεία και διεξήχθη χωρίς εντάσεις. Η αποφυγή εντάσεων θεωρήθηκε σημαντική», είπε ο Πρόεδρος Νίνιστο.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε τη βαθιά του ανησυχία για τον ανθρώπινο πόνο που προκλήθηκε από τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία και τόνισε την επιτακτική ανάγκη της ειρήνης. Μετέφερε επίσης τα μηνύματα για την εξασφάλιση της εκκένωσης των αμάχων που έστειλε νωρίτερα την ίδια εβδομάδα ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία Φινλανδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This