Συναγερμός στην ανατολική Ασία: Το αεροπλάνο της Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν!

ΗΠΑ και Κίνα σε θέσεις μάχης!

Must Read

Πριν από λίγη ώρα το αεροσκάφος που μεταφέρει την Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ταϊπέι, την ώρα που κινέζικα μαχητικά αεροσκάφη εκτελούν περιπολία στα στενά της Ταϊβάν.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος, η οποία αψήφησε τις οργισμένες προειδοποιήσεις της Κίνας, έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο από πολυπληθή αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ταϊβάν.

  • Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την άφιξη της Πελόζι στην Ταϊπέι:

Με εντολή της Κίνας, εξάλλου, έκλεισε ο εναέριος χώρος στα στενά της Ταϊβάν για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Ενδεικτικό δε της έντασης που επικρατεί στο στενό της Ταϊβάν, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι το γεγονός πως στη νοτιοανατολική Κίνα, ήχησαν σειρήνες πολέμου!

Στην Ταϊβάν, υπό το φόβο στρατιωτικής επέμβασης από το Πεκίνο, έχει συστήσει στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα να μεταφερθούν στα καταφύγια!

Παράλληλα, σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε κινέζικα στρατεύματα να μετακινούνται προς την πόλη Σιαμέν της επαρχίας Φουτσιάν, ακριβώς απέναντι από την Ταϊβάν.

Νωρίτερα άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως είχαν σηκωθεί αμερικανικά μαχητικά από την Ιαπωνία, για να συνοδέψουν το αεροσκάφος της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ πλησίαζε στην Ταϊβάν.

https://twitter.com/MEPaper1090/status/1554454660781445120

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κινέζοι προχωρούν και σε αποκλεισμό του θαλάσσιου χώρου ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιστότοπος Flightradar24 που μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο στο Twitter την πορεία της πτήσης της SPAR19, με την οποία ταξιδεύει η Πελόζι, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών που παρακολουθούν με αγωνία τα τεκτενόμενα, αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

«Λόγω του πρωτοφανούς ενδιαφέροντος συνεχούς παρακολούθησης για την SPAR19, οι υπηρεσίες Flightradar24 βρίσκονται υπό εξαιρετικά μεγάλο φόρτο. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης στον ιστότοπο, οι ομάδες μας εργάζονται για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας σε όλους τους χρήστες το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σχετικά το Flightradar24.

Ασκήσεις με αληθινά πυρά

Από την περασμένη εβδομάδα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει πραγματοποιήσει διάφορες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων με αληθινά πυρά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στην Κίτρινη Θάλασσα και στη Θάλασσα Μποχάι, σε μία επίδειξη κινεζικής στρατιωτικής ισχύος. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε την Τρίτη ότι όσοι πολιτικοί των ΗΠΑ «παίζουν με τη φωτιά» για το ζήτημα της Ταϊβάν «δεν θα έχουν καλό τέλος», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του.

Δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιον πολιτικό των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Κίνα εξέφρασε την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Η Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν ως αποσκιρτείσα επαρχία που θα επαναπροσαρτηθεί, με τη βία εάν χρειαστεί, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για αντίποινα σε περίπτωση επίσκεψης της Πελόζι, λέγοντας ότι ο στρατός της «δεν θα μείνει ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια».

Όλα, πλέον, δείχνουν πως ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται για σύγκρουση, με τον υπόλοιπο πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This