ΗΠΑ – Ρωσία: Το ολονύχτιο θρίλερ για την αποφυγή παγκόσμιου πολέμου

Η πυραυλική επίθεση στην Πολωνία και οι πρώτες πανικόβλητες αντιδράσεις

Must Read

Ο στρατηγός Mark Milley ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να καλέσει τον Ρώσο στρατηγό Valeriy Gerasimov αμέσως μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση όπως φαίνεται την κλιμάκωση του πολέμου με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Ήταν οι πλέον κρίσιμες στιγμές, όπου Πολωνία και Ουκρανία έκαναν λόγο για «ρωσικό χτύπημα σε μία νατοϊκή χώρα», η Πολωνία ζητούσε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 της συμμαχίας, Ενώ όπως φαίνεται η αμερικανική πλευρά ήθελε με κάθε τρόπο την αποκλιμάκωση, που θα επιτυγχανόταν έστω και με μία δήλωση περί «ατυχήματος» από την πλευρά της Ρωσίας. Αυτό όμως δεν έγινε εφικτό και οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε κατάσταση γενικευμένου συναγερμού, υπό την πίεση του Πολωνού προέδρου Ντούντα.

 

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley: «Έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό μου μετά το περιστατικό στην Πολωνία»

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των πυραυλικών επιδρομών όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός.

»Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένα «έγκλημα πολέμου»…

Πέραν όμως από τις κατηγορίες, ο αμερικανός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ πλέον προσανατολίζονται σε μία ειρηνευτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αυτό φάνηκε από την πρόβλεψη του στρατηγού για επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τον χειμώνα θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παράθυρο για μια «διευθέτηση».

Εντέλει, λόγω του νατοϊκού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που περιπολούσε στην περιοχή, αποδείχτηκε ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός. Η είδηση προκάλεσε ανακούφιση παρά την σύγκρουση κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι που ακολούθησε και υφίσταται έως αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This