Τραγωδία στο Αφγανιστάν: 19 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου μέσα σε σήραγγα – Ανάμεσά τους και παιδιά

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί

Must Read

Τραγικό θάνατο βρήκαν 19 άνθρωποι όταν ένα βυτιοφόρο ανετράπη και έπιασε φωτιά μέσα σε μια σήραγγα στο πέρασμα Σαλάνγκ στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 32 τραυματίστηκαν στο εν λόγω τροχαίο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Χεκματουλάχ Σαμίμ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν.

Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Σύμφωνα με έναν επαρχιακό αξιωματούχο αρμόδιο για θέματα υγείας, τον Αμπντουλάχ Αφγαν Μαλ, «πολλές γυναίκες και παιδιά που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα» συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

«Το βράδυ του Σαββάτου ένα βυτιοφόρο ανατράπηκε και έπιασε φωτιά μέσα στη σήραγγα Σαλάνγκ, και η φωτιά απλώθηκε σε πολλά άλλα οχήματα», δήλωσε ο Χαμιντουλάχ Μισμπάζ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημοσίων Έργων, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Η κυκλοφορία στο πέρασμα Σαλάνγκ, που βρίσκεται βόρεια της Καμπούλ, έκλεισε και σωστικά συνεργεία μετέβησαν αεροπορικώς στο σημείο.

Φονικό πέρασμα

Το πέρασμα Σαλάνγκ, ένα από τους υψηλότερους ορεινούς δρόμους του πλανήτη (3.650 μέτρα), κατασκευάστηκε από Σοβιετικούς ειδικούς τη δεκαετία του 1950. Περιλαμβάνει μια σήραγγα μήκους 2,6 χιλιομέτρων που διασχίζει το Χίντου Κους, συνδέοντας την Καμπούλ με το βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα, οι έντονες χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες τον χειμώνα αναγκάζουν τις αρχές να κλείνουν τακτικά τη σήραγγα για πολλές ημέρες.

Το 2010, περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στο πέρασμα Σαλάνγκ.

Φωτό: @natiqmalikzada/Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This