Κίνδυνος: Με υπερβολικά φυτοφάρμακα εισάγονται στην Ευρώπη οπωροκηπευτικά από την Τουρκία!

Με κάθε μέσο κοιτάνε να μας εξοντώσουν οι γείτονες

Must Read

Αφού φτάσαμε στο σημείο να μην είναι καμία χώρα αυτάρκης, ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να χρειαζόμαστε εισαγωγές, καλά μας κάνει η Τουρκία που όχι μόνο κονομάει από τα προϊόντα που εξάγει στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά έχει βαλθεί και να μας εξοντώσει, στέλνοντάς μας την σαβούρα και τα επικίνδυνα για την υγεία μας τρόφιμα.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το ypaithros.gr, έχουν καταγραφεί στο Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές 578 προειδοποιήσεις για υπερβολική παρουσία φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που φτάνουν στην ΕΕ είτε από χώρες μέλη της, είτε από χώρες εκτός.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ειδικός σύμβουλος του INCOFRUIT Ελλάς, Γιώργος Πολυχρονάκης, το 50,52% αυτών των προειδοποιήσεων αφορούν σε εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά, με την Τουρκία να έχει 292 ειδοποιήσεις από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022, για υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά, που επιχείρησε να περάσει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την πρωτιά μάλιστα κατέχουν οι πιπεριές με με 78 περιπτώσεις υπερβολικής παρουσίας φυτοφαρμάκων, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων καταστράφηκαν φτάνοντας στα σύνορα της χώρας που θα εισάγονταν.

Ακολουθούν με 72 περιπτώσεις τα τουρκικά λεμόνια, τα σταφύλια με 48, τα μανταρίνια με 23, τα ρόδια με 13 και τα πορτοκάλια με 12.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τους Τούρκους έχουν στα ώπα ώπα οι Ευρωπαίοι και οι θεσμοί της Ένωσης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This