«Είστε αναρχικοί»! «Εσείς είστε αναρχικοί»! – «Θερμό επεισόδιο» Ισραηλινού Υπουργού με δημοσιογράφο!

Της κακομοίρας

Must Read

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, βρέθηκε σήμερα σε έντονη διαμάχη με δημοσιογράφους και αμφότεροι κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον ότι βρίσκεται πίσω από τη χαοτική κατάσταση στη χώρα σχετικά με το αμφιλεγόμενο σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Υπουργό να λέει στον Ντορόν Τσαμπάρι, δημοσιογράφο της Haaretz, να σταματήσει τις υποκινήσεις κατά της κυβέρνησης.

«Εφημερίδα Haaretz, σταματήστε την υποκίνηση», είπε, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ως «αναρχικούς» και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει στους διαδηλωτές να κλείσουν τους δρόμους. Συνέχισε κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές στο Ισραήλ σήμερα, κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να εισαγάγει δικαστικές αλλαγές, που θεωρούνται από την αντιπολίτευση ως προσπάθεια μείωσης των εξουσιών της δικαστικής αρχής, υπέρ της εκτελεστικής αρχής.

Οι αλλαγές θα περιόριζαν σοβαρά την εξουσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα έδιναν στην κυβέρνηση την εξουσία να επιλέγει δικαστές και θα τερμάτιζαν τον διορισμό νομικών συμβούλων στα υπουργεία από τον γενικό εισαγγελέα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για διαφθορά, επιμένει ότι το δικαστικό του σχέδιο θα ενισχύσει τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This