Ιράκ: «Μυστηριώδης» συντριβή ελικοπτέρου – Μεταξύ των νεκρών φέρονται να υπάρχουν και μέλη του PKK

Must Read

Επτά νεκροί είναι ο πιο πρόσφατος απολογισμός της «μυστηριώδους» συντριβής ελικοπτέρου που σημειώθηκε στο βόρειο Ιράκ χθες το βράδυ, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να υπάρχουν και μαχητές του PKK.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ελικόπτερο AS350 συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Τσαμάνκε της επαρχίας Ντοχούκ, στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ελικόπτερο μετέφερε μαχητές που ανήκαν στο PKK, το -εκτός νόμου- Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Σύμφωνα δε με ερευνητή που βρισκόταν στον τόπο της συντριβής, στο ελικόπτερο επέβαιναν τουλάχιστον επτά άτομα.

Τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου της κουρδικής περιοχής Νετσιρβάν Μπαρζανί. «Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αξιωματούχους ασφαλείας, για να προσδιοριστεί ακριβώς η συντριβή», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανάρτησή του στο Twitter.

PKK και Τουρκία διαψεύδουν ότι τούς ανήκε το ελικόπτερο

Εκπρόσωπος του PKK, δήλωσε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν δεν κατέχει ελικόπτερα και ότι διερευνούν και εκείνοι το περιστατικό. Αμφισβήτησε, πάντως, την παρουσία μαχητών του PKK στη μοιραία πτήση, λέγοντας ότι μπορεί να πρόκειται για ελικόπτερο που μετέφερε μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού ή YPG, μιας συριακής κουρδικής ομάδας, η οποία έχει συμμαχήσει με τις δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι οι αρχικές αναφορές ότι το ελικόπτερο ήταν τουρκικό ήταν «εντελώς αναληθείς» και ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρξε πτήση ελικοπτέρου που να ανήκει στον τουρκικό στρατό.

Σημειώνεται ότι από τη δεκαετία του 1980, το PKK βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με την Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική ομάδα τόσο από την Άγκυρα, όσο και απο τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαχητές του έχουν δημιουργήσει ασφαλή καταφύγια στο βόρειο Ιράκ και συχνά δέχονται επιθέσεις από την Τουρκία στην συγκεκριμένη περιοχή.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This