Ε.Ε.: 35.000 νέοι και νέες διεκδικούν δωρεάν ταξιδιωτικό πάσο, για να εξερευνήσουν την Ευρώπη

Ευκαιρία για τους τυχερούς να ανακαλύψουν τη διαδρομή του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, η οποία εγκαινιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο

Must Read

Στην εξαγγελία της έναρξης του φετινού διαγωνισμού για την παροχή δωρεάν ταξιδιωτικού πάσου σε 35.000 νέους και νέες ηλικίας 18 ετών, για να εξερευνήσουν την Ευρώπη, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να αποκτήσουν το ταξιδιωτικό πάσο, οι νέοι και οι νέες που ενδιαφέρονται καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 29 Μαρτίου, στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Όσοι και όσες επιτύχουν και εφόσον έχουν γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2004 και 30ής Ιουνίου 2005, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη έως και για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου από 15 Ιουνίου 2023 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε νέους και νέες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από τρίτες χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+, όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Σερβία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με την εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φέτος, οι νέοι και οι νέες που θα εξασφαλίσουν τα πάσα, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τη διαδρομή του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, η οποία εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023. Στόχος της είναι να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες όταν επιλέγουν προορισμούς και να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο σχετικά με τη σημασία που έχει για την Ευρωπαϊκή Ένωση το τρίπτυχο «αισθητική, βιωσιμότητα, συμπεριληπτικότητα».

Εξακολουθούν να απολαμβάνουν οφέλη πρωτοβουλιών του DiscoverEU

Επίσης, όσοι πάρουν μέρος θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη των πρωτοβουλιών που δρομολογήθηκαν το 2022 κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, όπως είναι η πρωτοβουλία «Η νεολαία ανακαλύπτει τον πολιτισμό χάρη στο DiscoverEU το 2022» και η πολιτιστική διαδρομή DiscoverEU. Η τελευταία συνδυάζει διάφορους προορισμούς και πτυχές του πολιτισμού, όπως η αρχιτεκτονική, η μουσική, οι καλές τέχνες, το θέατρο, η μόδα, το σχέδιο και άλλες.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι που θα ταξιδέψουν χάρη στο DiscoverEU, θα μπορούν να επισκεφθούν τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, προορισμούς που περιλαμβάνονται στον αναγνωρισμένου κύρους κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ή τόπους στους οποίους έχει δοθεί το σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μπορούν επίσης να γνωρίσουν τις πόλεις που έχουν λάβει το Βραβείο προσβάσιμης πόλης.

Τα άτομα που θα συμμετέχουν θα λάβουν και από μία εκπτωτική κάρτα, η οποία προσφέρει περισσότερες από 40.000 δυνατότητες έκπτωσης σε δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές επισκέψεις, διαμονή, διατροφή, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες διαθέσιμες στις επιλέξιμες χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This