Ισημερινός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Εκατοντάδες τραυματίες

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε χθες, Σάββατο, τις παράκτιες επαρχίες του Ισημερινού και έγινε αισθητός στο βόρειο Περού, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών (6,7 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο). Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 66 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τις απώλειες ζωών και την αλληλεγγύη του προς τους σεισμόπληκτους.

Το γραφείο της προεδρίας του Ισημερινού αναφέρει πως 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 380 τραυματίστηκαν, κυρίως στην επαρχία Ελ Όρο. Τουλάχιστον 44 σπίτια κατέρρευσαν, ενώ άλλα 90 υπέστησαν σημαντικές φθορές. Ζημιές έχουν αναφερθεί σε περίπου 50 σχολεία και 30 κέντρα υγείας, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων. Το αεροδρόμιο Σάντα Ρόσα υπέστη περιορισμένες ζημιές, αλλά παρέμεινε σε λειτουργία.

Η Γραμματεία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε νωρίτερα ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους.

«Όλοι τρέξαμε έξω στον δρόμο… φοβηθήκαμε πολύ», είπε ο Ερνέστο Αλβαράδο, ένας κάτοικος της Ίσλα Πούνια, ενός νησιού κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπου ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν.

Μετά τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν δύο ασθενέστεροι μετασεισμοί.

Στο βόρειο Περού, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός αναφέρθηκε ο θάνατος ενός παιδιού. Στην πόλη Τούμπες, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, ένα 4χρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από τούβλο που έπεσε στο κεφάλι της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις νεκροί από τον σεισμό στον Ισημερινό – Κατέρρευσαν κτίρια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This