Financial Times: Η UBS προσφέρει 1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Credit Suisse

Έκκληση να μη χαθούν περίπου 17.000 θέσεις εργασίας στην CS

Must Read

Σανίδα σωτηρίας διαφαίνεται στο «παρά πέντε» για την Credit Suisse αφού η UBS Group AG, προσφέρθηκε να την εξαγοράσει για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Σύσταση ομάδας κρούσης ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών έκανε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ήρθε χθες Σάββατο σε επαφή με την Credit Suisse και ότι η προτεινόμενη ομάδα κρούσης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από το διοικητικό ποροσωπικό και συνδικαλιστές.

«Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της CS στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία», τόνισε.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια. Εάν αυτή εξαγοραστεί από την UBS Group AG ενδέχεται να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας, μετέδωσε χθες το Reuters.

Διαβάστε επίσης: UBS: Ζητά εγγυήσεις ύψους 6 δισεκ. δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This