Credit Suisse: Ολική ή μερική κρατικοποίησή της εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση, μετά την απόρριψη της εξαγοράς της από τη UBS

Η προσφοράς ύψους 1 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η UBS, αποτιμά την Credit Suisse περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τη χρηματιστηριακή αξία της την Παρασκευή

Must Read

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Credit Suisse, μετά τη σημερινή απόρριψη από τους μετόχους της της προσφοράς ύψους 1 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η -βασική ανταγωνίστριά της- UBS για την εξαγορά της.

Ειδικότερα, σύμφωνα το Bloomberg, η Credit Suisse, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της, απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από τη UBS, θεωρώντας την πολύ χαμηλή και βλαπτική τόσο για τους μετόχους, όσο και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές της -υπό κατάρρευση- ελβετικής τράπεζας, οι οποίες και θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά, μετά μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock) της.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο, επομένως, η συγκεκριμένη πρόταση αποτιμά την Credit Suisse περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την προχθεσινή χρηματιστηριακή αξία της.

«Σωσίβιο» από την κυβέρνηση

Ως εκ τούτου, οι ελβετικές αρχές εξετάζουν, πλέον, το ενδεχόμενο ολικής ή μερικής κρατικοποίηση της, με ελβετικές πηγές να αναφέρουν πως αυτή είναι και η μόνη εναλλακτική για τη σωτηρία της Credit Suisse, εφόσον αποτύχει οριστικά η προσπάθεια εξαγοράς της από την UBS.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια άμεσης σωτηρίας της ελβετικής τράπεζας, εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την τράπεζα, είτε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο μετοχών, ένεκα της πολυπλοκότητας στη διευθέτηση της συμφωνίας εξαγοράς της από την UBS Group AG, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονοδιάγραμμα.

Η ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει, δηλαδή, να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας, προκειμένου να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, την ώρα που η UBS,  μεγαλύτερη, δηλαδή, τράπεζα της Ελβετίας, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο Δευτέρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This