Η κατάρρευση της «παγκόσμιας τάξης» ξεκίνησε

Must Read

Ο βασιλιάς Salman bin Abdulaziz Al Saud της Σαουδικής Αραβίας έχει προσκαλέσει τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi να επισκεφθεί το Ριάντ.

Ο βασιλιάς χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ των δύο αδελφών χωρών για την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Raisi και τον κάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ για να συζητήσουν την ενίσχυση της οικονομικής και περιφερειακής συνεργασίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κοσμογονία. Η εχθρότητα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, ήταν ο βασικός μοχλός των εξελίξεων στην περιοχή. Μία κατάσταση που εξυπηρετούσε πρωτίστως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, με την παρέμβαση της Κίνας, οι δύο ορκισμένοι εχθροί, έγιναν φίλοι. Μία πραγματικά αδιανόητη εξέλιξη που όμως δείχνει ότι η παγκόσμια τάξη όπως την γνωρίζαμε, καταρρέει.

Η υποδοχή Άσαντ στα Εμιράτα

Εάν συνδυάσουμε την συγκεκριμένη εξέλιξη με την μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, καταλαβαίνουμε την ιστορική ανατροπή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This