Εισβολή του μεξικάνικου στρατού σε αμερικανική εταιρεία!

Στα άκρα οι σχέσεις των δύο χωρών

Must Read

Η κατάσχεση του θαλάσσιου τερματικού σταθμού αμερικανικής εταιρείας στο Μεξικό από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας απειλεί να πυροδοτήσει μεγαλύτερη ένταση μεταξύ των δύο εθνών εν μέσω διαφωνιών για την ενέργεια και την ασφάλεια.

Η αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Vulcan Materials ισχυρίζεται ότι ένοπλες δυνάμεις, της κυβέρνησης του Μεξικού, εισέβαλλαν και προέβησαν στην κατάληψη των εγκαταστάσεων της στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπιλ Χάγκερτι από το Τενεσί είπε ότι οι αναφορές για την κατάσχεση του τερματικού σταθμού της Vulcan Materials με έδρα την Αλαμπάμα «προσθέτουν στην τάση της λανθασμένης και αντιπαραγωγικής συμπεριφοράς» από τον Πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ. Προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση Μπάιντεν να «εμπλακεί αμέσως» σχετικά με το περιστατικό.

Οι λειτουργίες του τερματικού σταθμού Vulcan έχουν κλείσει από πέρυσι σε μια διαμάχη με τον Lopez Obrador, ο οποίος κατηγόρησε την εταιρεία ότι εξόρυξε υλικά χωρίς τις κατάλληλες άδειες.

Το τι ακριβώς συνέβη την περασμένη εβδομάδα παραμένει θολό. Η μεξικανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με την εισβολή. Η Vulcan δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη» που οι μεξικανικές δυνάμεις κατέλαβαν την εγκατάσταση. Την Κυριακή, η εφημερίδα Reforma δημοσίευσε βίντεο που δείχνει αστυνομικά αυτοκίνητα και στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στο εργοστάσιο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του Μεξικού Λόπες Ομπραδόρ κατήγγειλε την «αλαζονεία» των Ρεπουμπλικανών νομοθετών που ζητούσαν από τα αμερικανικά στρατεύματα να φέρουν ασφάλεια στο Μεξικό μετά την απαγωγή τεσσάρων Αμερικανών από ένα καρτέλ, σκοτώνοντας μάλιστα δύο από αυτούς. Οι δύο χώρες εμπλέκονται επίσης σε εμπορική διαμάχη για την «εθνικιστική» ενεργειακή πολιτική του Lopez Obrador, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να πιέζουν τον πρόεδρο Joe Biden να «χρησιμοποιήσει κάθε μέσο» για να υπερισχύσει. Εννοώντας ξεκάθαρα και στρατιωτικά μέσα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This