Για υπερβολική χρήση βίας στη Γαλλία ανησυχεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Δεν θα υποχωρήσουμε στη βία» η απάντηση Μακρόν

Must Read

Ενώ συνεχίζονται τα επεισόδια και οι ταραχές στη Γαλλία, την ανησυχία του για ην «υπερβολική χρήση βίας» στη Γαλλία εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, κάλεσε την κυβέρνηση Μακρόν να σεβαστεί το δικαίωμα διαδήλωσης, δηλώνοντας ότι ανησυχεί για μια «υπερβολική χρήση βίας» εναντίον διαδηλωτών για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Έχουν λάβει χώρα βίαια επεισόδια, μερικά από τα οποία στόχευσαν την επιβολή του νόμου. Αλλά οι σποραδικές πράξεις βίας από ορισμένους διαδηλωτές ή άλλες κατακριτέες πράξεις που διαπράττονται από άλλους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την υπερβολική χρήση βίας από κρατικούς παράγοντες. Ούτε αυτές οι πράξεις επαρκούν για να στερήσουν από τους ειρηνικούς διαδηλωτές την απόλαυση του δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Μακρόν έστειλε μήνυμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ότι «δεν θα υποχωρήσουμε στη βία, καταδικάζω τη βία με τη μεγαλύτερη δριμύτητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This