5 πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν απόψε το βράδυ!

Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο

Must Read

Ένα σπάνιο θέαμα είναι ορατό σήμερα και μετά την δύση του ήλιου, καθώς 5 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα ευθυγραμμιστούν.

Πρόκειται για τον Δία, την Αφροδίτη, τον Ερμή, τον Άρη και την Σελήνη, με τους δυο φωτεινότερους πλανήτες, Ερμή και Δία, να είναι ορατοί κοντά στον ορίζοντα, ενώ η Αφροδίτη θα λάμπει ψηλότερα στον ουρανό.

Όπως είπε ο αστρονόμος Jake Foster από το Royal Observatory Greenwich: «Με γυμνό μάτι, ακόμη και από μια φωτεινή πόλη, ο Δίας, η Αφροδίτη, η Σελήνη και ο Άρης θα πρέπει να είναι εύκολα ορατοί. Ο Ουρανός θα πρέπει να είναι ορατός με ένα μεσαίου μεγέθους τηλεσκόπιο και ο Ερμής είναι αυτή η πρόσθετη πρόκληση για τους πολύ αποφασισμένους».

Η ευθυγράμμιση πέντε πλανητών είναι λιγότερο συνηθισμένη και πρόσφατα συνέβη το 2022, το 2020 και το 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This