Βέλγιο: Οκτώ συλλήψεις ατόμων που σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Must Read

Τρομοκρατική επίθεση με «άρωμα» Ισλάμ φέρονται να σχεδίαζαν οκτώ άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν χθες Δευτέρα 27/3 στο Βέλγιο, έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας στις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα και αλλού.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελία αναφέρεται ότι ο στόχος της πιθανής επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ δεν γίνεται και κανένα σχόλιο, σχετικά με το πόσο είχε προχωρήσει η προετοιμασία της επίθεσης. Οι αστυνομικοί έκαναν χθες έρευνες σε πέντε διευθύνσεις στις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα και το Έουπεν, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άνδρες, με τουλάχιστον δύο από αυτούς να πιστεύεται ότι σχεδίαζαν μια επίθεση.

Παράλληλα, σε μια ξεχωριστή έρευνα επίσης στις Βρυξέλλες, αστυνομικοί συνέλαβαν άλλα τρία άτομα, επίσης με την υπόνοια ότι προετοίμαζαν μια επίθεση, με τους εισαγγελείς  να αναφέρουν πως «υπάρχουν διασυνδέσεις» μεταξύ των δύο υποθέσεων, όμως «χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό συνδέονται οι δύο ομάδες».

Και οι οκτώ συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα τους ασκηθεί δίωξη και θα προφυλακιστούν.

Θυμίζουμε πως, ορισμένοι από τους δράστες της πολλαπλής αιματηρής επίθεσης του 2015 στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, διέμεναν στο Βέλγιο, με το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών να έχουν αποτελέσει στόχο βομβιστικών επιθέσεων τον Μάρτιο του 2016, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This