Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Μεγάλη πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν σπίτια

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί

Must Read

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η πόλη Ρέιμοντ της Μινεσότα καθώς εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά ένα τρένο που μετέφερε εύφλεκτα υλικά!

Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία είχε 40 βαγόνια, 14 από τα οποία είχαν επικίνδυνα υλικά ανάμεσα στα οποία και αιθανόλη.

Εξαιτίας των επικίνδυνων ουσιών, διατάχθηκε άμεσα να εκκενωθούν όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο όπου εκτροχιάστηκε το τρένο.

Να σημειωθεί πως δεν έχει αναφερθεί απώλεια ζωών ή τραυματισμοί,σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

 

https://twitter.com/RRN_breaking/status/1641416783910297604

Η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο.

Εκτός από αιθανόλη μετέφερε και σιρόπι καλαμποκιού. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία. Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβρεστική η οποία δίνει μάχη για να σβήσει την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε καθώς και υπάλληλοι του σιδηροδρόμου.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει κλείσει αρκετούς δρόμους.

Ένα παρόμοιο περιστατικό με εκτροχιασμού τρένου στην Αμερική συνέβη στις αρχές Φεβρουαρίου στο Οχάιο, με την αμαξοστοιχία να μετέφερε επικίνδυνα χημικά.

Τότε, είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και είχαν απομακρυνθεί άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Δείτε επίσης:

Νέος εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνο φορτίο στην Αμερική

Εφιαλτικά γεγονότα στο Οχάιο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This