Στο «μενού» του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, η Ελλάδα

Υπογράμμισε τη θετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δυο χώρες και κάτι τέτοια πρέπει να μας ανησυχούν....

Must Read

Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα κύριο θέμα φαίνεται ότι ήταν η Ελλάδα, αν κρίνουμε από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση και κάνει λόγο για θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Στην γραπτή δήλωση που εκδόθηκε υπογραμμίζεται:

«Η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Αναφέρθηκε επίσης ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνεδρίαση αξιολογήθηκε και η κατάσταση μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, δόθηκαν πληροφορίες για την πορεία των επιχειρήσεων κατά του PKK, της οργάνωσης του Γκιουλέν FETO, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δηλώθηκε ότι το η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να καταστρέψει ολοσχερώς την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση και όλα τα παρακλάδια της, παρά την κάθε είδους υποστήριξη πίσω τους.

Στο «τραπέζι» και οι επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με την Τουρκία να παίζει ξανά το παιχνίδι του… ειρηνιστή, ισχυριζόμενη πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης, τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και την εξάλειψη των επιπτώσεων των ανθρωπιστικών κρίσεων!

Φυσικά με τις εκλογές να πλησιάζουν, εξετάστηκαν τα μέτρα για τη διεξαγωγή τους, την Κυριακή 14 Μαΐου, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This