Η Ρωσία καταγγέλει τις ΗΠΑ για αποστολή Ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία

Must Read

Εξαιρετικά σκληρές δηλώσεις έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην αμερικανική δράση στην Συρία. Είπε συγκεκριμένα:

«Σταδιακά οι Αμερικανοί ανέπτυξαν μια σειρά από στρατιωτικές βάσεις και προσωρινές εγκαταστάσεις στη βορειοανατολική Συρία για να ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, δημιούργησαν μια μεγάλη βάση Al-Tanf στη νότια Συρία, όπου τα σύνορα της Συρία, Ιράκ και Ιορδανία συναντώνται, κόβοντας έτσι την κρίσιμη αρτηρία μεταφοράς που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη. Μια περιοχή εντός 55 χιλιομέτρων από αυτήν την τοποθεσία κηρύχθηκε μονομερώς απαγορευμένη στις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Συρίας. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν και ήταν πάντα η περιοχή της Συρίας. Οι προσπάθειες πρόσβασης σε αυτό αντιμετωπίστηκαν με αμερικανικά πλήγματα από το MLRS και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Σύροι, οι πολίτες αυτής της χώρας, αναρωτήθηκαν γιατί δέχονταν επίθεση με πυραύλους στο δικό τους έδαφος. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή και προσποιήθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτό, επειδή τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν το κάλυψαν και επειδή «ήταν το σωστό». Ήταν η «παραγγελία» που έλαβαν από την Ουάσιγκτον.

Στην κορύφωση –το 2018– η δύναμη της παράνομης στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία υπολογιζόταν σε 2.000-2.500 στρατιώτες. Για άλλη μια φορά, χωρίς τη συγκατάθεση της Συρίας. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων ανέρχεται σε περίπου 1.000. Ωστόσο, αυτό επιτρέπει στους Αμερικανούς να ελέγχουν πραγματικά έως και το 20% του συριακού εδάφους, στερώντας έτσι τη συριακή κυβέρνηση από την πρόσβαση σε περιοχές που, πριν από την κρίση, παρείχαν περίπου το 70% των εξαγωγικών εσόδων της χώρας.

Πώς θα το λέγατε; Επάγγελμα; Όχι. Το επάγγελμα είναι κάτι πιο ελαφρύ. Αυτό είναι κατάσχεση, οικειοποίηση σε κάτι που δεν σου ανήκει.

Η συστηματική λεηλασία του εθνικού πλούτου της Συρίας –κυρίως πετρελαίου, σιταριού και βαμβακιού– γίνεται υπό την επίβλεψή τους. Κρατούν υπό κράτηση, χωρίς δίκη ή έρευνα, δεκάδες χιλιάδες αιχμάλωτους μαχητές του ISIS και άτομα που είναι ύποπτα για σύνδεση με το ISIS, καθώς και μέλη των οικογενειών τους από όλο τον κόσμο.

Εύκολα μπορεί κανείς να μαντέψει τι είδους δουλειά κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Προηγουμένως, ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Υπήρχαν πολλές αναφορές ότι μετέφεραν στρατολογημένους τρομοκράτες στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες, για τη χρήση τους για δολιοφθορά κατά της νόμιμης συριακής κυβέρνησης. Υπήρχαν ακόμη και τρομοκράτες που εστάλησαν στην Ουκρανία ως μισθοφόροι που πολεμούσαν για το καθεστώς του Κιέβου…»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This