Ο Τσαβούσογλου «πετά το γάντι» – Τα τέσσερα «σοβαρά ελληνοτουρκικά προβλήματα»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δίνει τον… μετεκλογικό τόνο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας

Must Read

Με θράσος, αλαζονεία, απειλές και συνεχή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε στο CNN Turk προειδοποιώντας και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, δίνοντας με σαφήνεια τον τόνο στα ελληνοτουρκικά και τις όποιες συνομιλίες υπάρξουν, μετά από τυχόν νέα επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αρχικά είπε με ύφος και έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα:

«Ποιος θέλει να πολεμήσει, γιατί πολεμήσαμε στο παρελθόν; Εισέβαλαν στη χώρα μας, πολεμήσαμε… Τώρα, μετά τον σεισμό, υπάρχει μια θετική ατμόσφαιρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτή η θετική ατμόσφαιρα συνεχίζεται… Για να διαρκέσει αυτή η θετική ατμόσφαιρα, πρέπει να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα».

Στη συνέχεια εστίασε στα τέσσερα –κατά τον ίδιο- «σοβαρά προβλήματα» Ελλάδας-Τουρκίας:

  1. το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου,
  2. τα χωρικά ύδατα,
  3. τις  περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και
  4. τα δικαιώματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης … Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε στην Ελληνο-ορθόδοξη Εκκλησία».

Κάπου εκεί έπεσε και το δεύτερο μήνυμα, το οποίο ήταν απειλητικό και όχι τόσο προειδοποιητικό:

«Είναι ευτύχημα που αυτό το θετικό κλίμα δεν διαταράσσεται ακόμη και μέσα στην προεκλογική ατμόσφαιρα … Η πίεση του κοινού στους Έλληνες πολιτικούς είναι ίσως 100 φορές μεγαλύτερη από την πίεση σε εμάς … Ο Μητσοτάκης είπε επίσης ότι το βασικό πρόβλημα είναι άλυτο. Όχι μέχρι να λυθούν άλλα προβλήματα. Μιλάμε για κάθε πρόβλημα. Γιατί δεν μπορούμε να το λύσουμε αυτό μόνοι μας;  Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μιλήσω μόνο για τη θαλάσσια δικαιοδοσία. Τι θα γίνει με τα άλλα προβλήματα;»

Ο Τσαβούσογλου τα έβαλε και με τους Γερμανούς και εξέφρασε τη δική του θεωρία περί… ελευθερίας σκέψης:

«Εγώ αναστατώθηκα όταν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την υφαλοκρηπίδα μας με την Ελλάδα… Να έρχεται με χάρτη και να λέει ότι αυτή είναι η δική σας υφαλοκρηπίδα και αυτή είναι της Ελλάδας.…. Υπάρχει διαφωνία, αλλά δεν είναι ελευθερία σκέψης να την εκφράζεις, δεν είναι ελευθερία σκέψης να την σχολιάζεις…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This