«Καμπανάκι« Σολτς για απεριόριστη αύξηση του χρέους σε ευρωπαϊκές χώρες

Νέοι φόβοι για μέτρα λιτότητας

Must Read

Δύσκολες μέρες έρχονται για την Ευρώπη, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, να προειδοποιεί για «απεριόριστη αύξηση του χρέους» μιλώντας σε αντιπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων.

«Θέλουμε να καταστήσουμε δυνατή την ανάπτυξη και τις επενδύσεις για να εξασφαλίσουμε τη μετατροπή των οικονομιών μας. Όμως η απεριόριστη αύξηση του χρέους δεν θα ήταν καλή απάντηση», δήλωσε ο Σολτς που εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES), που πραγματοποιείται μέχρι την Πέμπτη, στο Βερολίνο.

«Έχουμε ανάγκη από μια ρεαλιστική και υποχρεωτική συμφωνία, η οποία όμως να μην επιβαρύνει υπερβολικά τα κράτη μέλη», δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Σολτς.

Τα συνδικάτα εξέφρασαν τους φόβους τους για επιστροφή της δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον Σολτς να τονίζει ότι «έχουμε ανάγκη μια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μειώσουμε και πάλι τα σημερινά υψηλά επίπεδα χρέους, ώστε οι πολίτες να έχουν τη βεβαιότητα πως το κράτος τους μπορεί να δρα σε καιρούς κρίσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This