Ιαπωνία: Δύο γυναίκες και δύο αστυνομικοί νεκροί σε μακελειό, με δράστη έναν νεαρό με καραμπίνα

Must Read

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω ένας νεαρός άνδρας σε επαρχία της Ιαπωνίας, καθώς, αφού πυροβόλησε και μαχαίρωσε δύο γυναίκες, κατόπιν πυροβόλησε και σκότωσε με την καραμπίνα του δύο από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δράστης, αφού σκόρπισε το θάνατο, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, σε αγρόκτημα στη Νακάνο, βορειοανατολικά της πόλης Ναγκάνο, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν, τελικά, να τον συλλάβουν μετά από 12ωρη πολιορκία και αφού, προηγουμένως, υπέστησαν και οι ίδιοι απώλειες. Η Αστυνομία της χώρας ανέφερε επίσης, πως, προτού συλληφθεί ο ύποπτος, από το σπίτι κατάφεραν και βγήκαν σώες δυο γυναίκες, η μια εκ των οποίων ήταν η μητέρα του.

«Δούλευα σε αγρόκτημα, όταν λίγο μετά τις 16:00 είδα μια γυναίκα να έρχεται τρέχοντας. Εκλιπαρούσε “βοηθήστε με” και μετά έπεσε κάτω», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας στο ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Στο κατόπι της ήταν κάποιος με στολή παραλλαγής, που κράταγε μεγάλο μαχαίρι και τη μαχαίρωσε στην πλάτη», πρόσθεσε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τηλεφώνησε στην άμεση δράση, ενώ γείτονες προσπάθησαν να επαναφέρουν την άτυχη γυναίκα, κάνοντάς της καρδιακές μαλάξεις, αλλά μάταια.

Ο νεαρός άνοιξε, κατόπιν, πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον δυο αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο εσωτερικό του περιπολικού τους όταν ο άνδρας ακούμπησε την κάννη του τουφεκιού στο παράθυρο και πυροβόλησε δυο φορές, σύμφωνα με το δίκτυο.

Οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων είναι ιδιαίτερα σπάνιες στην Ιαπωνία, όπου η οπλοφορία υπόκειται σε εξαιρετικά αυστηρό έλεγχο. Ωστόσο, η χώρα συγκλονίστηκε πέρυσι, όταν δολοφονήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, με αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, καθώς εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στη Νάρα. Σαφώς πιο τυχερός, πάντως, στάθηκε ο νυν πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο γλίτωσε χωρίς να πάθει το παραμικρό από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πέταξε προς το μέρος του ένας νεαρός, ο οποίος και συνελήφθη.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This