Ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας στη Σομαλία!

Must Read

Υπεγράφη μνημόνιο για διαβουλεύσεις και διεθνή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ρωσίας και της Σομαλίας.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σομαλικού στρατού για την ολοκλήρωση των προσπαθειών στον αγώνα κατά των τρομοκρατών» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Πρόκειται για άλλη μία κίνηση της Ρωσίας να εγκαθιδρύσει την παρουσία της στην αφρικανική ήπειρο. Σε μία επίδειξη δύναμης πριν από λίγες ημέρες, στην σύνοδο Ρωσίας – Αφρικής συμμετείχαν 45 αφρικανικά κράτη, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ να υπάρξει αφρικανικό μέτωπο υπέρ των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Κρεμλίνο για την εισβολή στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι η αφρικανική Ήπειρος χάνεται οριστικά για τη Δύση, καθώς και η Κίνα διατηρεί στενές σχέσεις και έχει κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε πολλά αφρικανικά κράτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This