«Κλαψουρίζει» η Τουρκία ότι η ΕΕ «μπλοκάρει συστηματικά» τις αιτήσεις βίζας των πολιτών της

Must Read

Οι αιτήσεις Τούρκων πολιτών για βίζα Σένγκεν «μπλοκάρονται συστηματικά», δήλωσε στο Anadolu ο επικεφαλής του τουρκικού φορέα τουρισμού.

«Δυστυχώς, υπάρχει ένα συστηματικό εμπόδιο στις αιτήσεις βίζας (σ.σ. των Τούρκων πολιτών). Επιπλέον, τα ποσοστά απόρριψης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας που υπέβαλαν αίτηση για βίζα, έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Φιρούν Μπαγλικάγια, επικεφαλής της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB).

«Το ποσοστό των αιτήσεων θεώρησης που απορρίφθηκαν το 2023 αυξήθηκε από 15% το 2022, σε 50% τώρα», πρόσθεσε.

Πρόσφατα, όπως αναφέρει το Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα θεώρησης, όπως αυξημένο έλεγχο των αιτήσεων για βίζα και μήνες αναμονής μόνο για να λάβουν μια ημερομηνία για ραντεβού.

Χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι όσον αφορά την απόκτηση βίζας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ: «Θα διευθετήσουμε το πρόβλημα της βίζας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικός εκβιασμός πρόσφατα, το συντομότερο δυνατό».

Ο Μπαγλικάγια είπε επίσης ότι γίνονται «προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας ταξιδιού» και ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό, υφίστανται επίσης σοβαρή απώλεια δουλειάς.

Τα ραντεβού ήταν διαθέσιμα σε μια εβδομάδα έως 10 ημέρες, αλλά τώρα καθυστερούν λόγω του περιορισμού των ποσοστώσεων, σημείωσε.

«Οι ενδιάμεσοι φορείς κατευθύνουν τους πολίτες και τις υπηρεσίες μας στην υπηρεσία αίτησης για βίζα VIP, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τακτικά ραντεβού για βίζα ή έχουν κλείσει ραντεβού με πολύ μακρινές ημερομηνίες πρόσφατα», εξήγησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This