Μπάιντεν: «Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά ο αμερικανικός λαός πήρε αυτό που χρειαζόταν»

Το διάγγελμα Μπάιντεν λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας που γλιτώνει τις ΗΠΑ από τη χρεοκοπία

Must Read

«Τίποτα δεν θα ήταν πιο ανεύθυνο, τίποτα δεν θα ήταν πιο καταστροφικό» από την χρεοκοπία των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, χαιρετίζοντας τον συμβιβασμό μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και την έγκριση του νομοσχεδίου που αναστέλλει το όριο του χρέους έως το 2025.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα υπογράψει σήμερα το νομοσχέδιο, που επιτρέπει την αναστολή για δύο χρόνια – ως την 1η Ιανουαρίου 2025, δηλαδή την περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 – του ανώτατου ορίου δανεισμού του αμερικανικού δημοσίου (31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια).

«Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά ο αμερικανικός λαός πήρε αυτό που χρειαζόταν», είπε ο Μπάιντεν, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμφωνία ήταν απόρροια συμβιβασμού. Επαίνεσε άλλωστε για την έκβαση των διαπραγματεύσεων τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι. «Ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας και υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Και οι δύο πλευρές ενήργησαν καλή τη πίστει», σημείωσε.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Η συμφωνία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία την Τετάρτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (314-117) και την Πέμπτη από τη Γερουσία (63-36).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This