Τούρκοι καταδρομείς στο Κόσοβο! Το ΝΑΤΟ στην υπηρεσία του Ερντογάν

Θα μπορεί έτσι κι επισήμως η Τουρκία να συμμετέχει στις αγριότητες κατά των Σέρβων της περιοχής

Must Read

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το NATO, το οποίο μέσω της Joint Force Command στη Νάπολη ζήτησε από την Τουρκία ένα τάγμα καταδρομέων για να σταλεί ως «εφεδρική μονάδα» στο Κόσοβο, στο οποίο οι εντάσεις χτυπούν κόκκινο λόγω των επιθέσεων των αρχών του Κοσσυφοπεδίου σε Σέρβους πολίτες που διαμαρτύρονταν για την δια της βίας τοποθέτηση αλβανόφωνων δημάρχων, παρά το συντριπτικό μποϊκοτάζ των Σέρβων στις τοπικές εκλογές.

Σε μια περιοχή όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο και πάντοτε βρισκόταν στο στόχαστρο της Άγκυρας και λειτουργούσε ως εξωτερικός της «βραχίονας», ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκει την τέλεια ευκαιρία να επεκτείνει κι άλλο την επιρροή του, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα έντονη σε όλα τα Βαλκάνια.

Θα μπορεί έτσι κι επισήμως η Τουρκία να συμμετέχει στις αγριότητες κατά των Σέρβων της περιοχής και να πανηγυρίζει κι από πάνω, ότι «συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, στο πλαίσιο των αποστολών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ και των διμερών σχέσεων», όπως έγραψε σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας!

Στην τουρκική ανακοίνωση, γίνεται σαφής λόγος για τους στόχους της Άγκυρας στα Βαλκάνια και παρουσιάζεται ξεκάθαρα η υποστήριξη της Τουρκίας στους Αλβανούς Κοσοβάρους, μαζί με τις απαραίτητες δήθεν ευχές για επίλυση της σύγκρουσης:

«Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου έχουμε κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες. Λαμβάνει εποικοδομητική στάση και καλεί σε αυτοσυγκράτηση τα μέρη για την επίλυση των πρόσφατων γεγονότων στο βόρειο τμήμα του φιλικού και αδελφικού Κοσσυφοπεδίου, που βλάπτουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου».

Τέλος, όπως γίνεται γνωστό μέσω του τουρκικού ΥΠΑΜ, η μεταφορά των καταδρομέων στο Κόσοβο θα γίνει 4-5 Ιουνίου:

«Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο, ένα τάγμα καταδρομών που υπάγεται στη Διοίκηση της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού μας (Kırklareli), το οποίο και προηγουμένως είχε διατεθεί στη Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), ορίστηκε ως εφεδρική μονάδα, με βάση το αίτημα της Μικτής Διοίκησης Δυνάμεων του ΝΑΤΟ/Νάπολη (Ιταλία). Η μεταφορά της μονάδας μας στους Στρατώνες του Σουλτάνου Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο προγραμματίζεται στις 4-5 Ιουνίου 2023».

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This