Ολική «μεταμόρφωση»: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί νέοι Υπουργοί του Ερντογάν!

Με Χακάν Φιντάν στο Εξωτερικών, Μεχμέτ Σιμσέκ στο Οικονομίας και Γιασάρ Γκιουλέρ στο Άμυνας - Μόνο δύο από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο διατήρησαν τις θέσεις τους

Must Read

Το νέο υπουργικό του συμβούλιο ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, από το Προεδρικό Συγκρότημα Cankaya της Άγκυρας με πολλά νέα πρόσωπα σε αυτό. Βασικά σχεδόν όλους τους άλλαξε ο σουλτάνος!

Όχι πως αυτό αλλάζει κάτι στον πυρήνα της πολιτικής της Τουρκίας, ειδικά σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, αλλά είναι άξιο λόγου, καθώς μπορεί να σημάνει μικρή μεταστροφή της τουρκικής στάσης προς τη Δύση.

Οι μόνοι που κράτησαν τις «καρέκλες» τους στη νέα κυβέρνηση, είναι ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.

Όπως αναμενόταν, ο πρώην επικεφαλής της MIT και άνθρωπος των «επικίνδυνων αποστολών», Χακάν Φιντάν θα αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλαμβάνοντας το ρόλο του Υπουργού Εξωτερικών (δεν ανακοινώθηκε ακόμα ο αντικαταστάτης του στις μυστικές υπηρεσίες, αλλά μάλλον θα είναι ο Ιμπραχίμ Καλίν), ενώ την αποστολή να… σώσει την τουρκική οικονομία έχει πλέον ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο διορισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα σημάνει το τέλος της «ανορθόδοξης» οικονομικής πολιτικής (Erdonomics) του Ερντογάν.

Στο Υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τουρκικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ ο Τζεβντέτ Γιλμάζ (μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος) θα αντικαταστήσει τον Φουάτ Οκτάι στην αντιπροεδρία της Τουρκίας.

πηγή: www.aa.com.tr
  • Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας:

Αντιπρόεδρος: Τζεβντέτ Γιλμάζ
Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν,
Υπουργός Οικονομικών: Μεχμέτ Σιμσέκ
Υπουργός Άμυνας: Γιασάρ Γκιουλέρ
Υπουργός Υγείας: Φαχρετίν Κοτζά
Υπουργός Εσωτερικών: Αλί Γερλικάγια
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Μεχμέτ Νούρι Ερσόι
Υπουργός Δικαιοσύνης: Γιλμάζ Τουντς
Υπουργός Οικογένειας: Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκοκτάς
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Βεντάτ Ισικχάν
Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Μεχμέτ Οζασέκι
Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ
Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού: Οσμάν Ασκίν Μπακ
Υπουργός Παιδείας: Γιουσούφ Τεκίν
Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ
Υπουργός Γεωργίας και Δασών: Ιμπραχίμ Γιουμακλί
Υπουργός Εμπορίου: Ομέρ Μπολάτ
Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου

  • Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν:

«Ολοκληρώσαμε μια εκλογική διαδικασία που ενίσχυσε τη δύναμη της δημοκρατίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα 54 εκατομμύρια πολίτες που αποτύπωσαν τις δημοκρατικές τους προτιμήσεις στην κάλπη στις 14 και 28 Μαΐου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα 27 εκατομμύρια 835 χιλιάδες πολίτες που με έκριναν για άλλη μια φορά άξιο για την Προεδρία. Εκ μέρους της χώρας μου και του έθνους μου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους αρχηγούς κρατών που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην τελετή μας. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στις Τουρκικές Δημοκρατίες και τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο. Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Είμαστε ευτυχείς που λάβαμε 2 ψήφους εμπιστοσύνης από το έθνος μας με διαφορά 14 ημερών. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό μας δίνει μια μεγάλη ευθύνη. Με βάση τις αρχές που εξέφρασα στην τελετή ορκωμοσίας, θα εργαστούμε ακούραστα μπροστά στις δυσκολίες, ανεξάρτητα από τα εμπόδια. Θα υπηρετήσουμε όλη την Τουρκία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου με τα οποία συνεργαστήκαμε μέχρι τώρα»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This