Κυβέρνηση δολοφόνων!

Ο Ερντογάν διόρισε υπουργούς δύο εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας!

Must Read

Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Άμυνας την Παρασκευή από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ένας από τους πολλούς στρατηγούς που έπαιξαν ρόλο σε μια σειρά από φρικτές εγκληματικές ενέργειες που αφορούσαν τον τουρκικό στρατό.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 μια ομάδα λαθρεμπόρων που περνούσαν από το Ιράκ στο τουρκικό χωριό Roboski (Ortasu) στην περιοχή Uludere της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ, θεωρήθηκαν λανθασμένα ως μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και βομβαρδίστηκαν από F-16 μαχητικά αεροσκάφη που σκότωσαν 34 άτομα, 17 εκ των οποίων ήταν έφηβοι.


Σύμφωνα με μια έκθεση 16 σελίδων για το περιστατικό που συνέταξε η στρατιωτική εισαγγελία το 2014, ο Γκιουλέρ, αντιστράτηγος τότε που πήγε στο Κέντρο Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου εκείνο το βράδυ, κοίταξε βίντεο που στάλθηκαν από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αποφάσισε ότι η αεροπορική επιχείρηση θα ήταν κατάλληλη. Σύμφωνα με ιστορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι αξιωματικοί του κέντρου είχαν πει στον Γκιουλέρ ότι οι ύποπτοι ήταν πιθανώς λαθρέμποροι, αλλά ο Γκιουλέρ αρνήθηκε να τους ακούσει.

Στην κατάθεσή του στη στρατιωτική εισαγγελία το 2013, ο Γκιουλέρ ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει μια τέτοια απόφαση ως αποτέλεσμα ισχυρών πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες ανώτερων διοικητών του PKK στην περιοχή, δείχνοντας την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT. Αργότερα η Εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δικαιοδοσία στο περιστατικό και η στρατιωτική εισαγγελία αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη.

Το όνομα του Γκιουλέρ εμφανίστηκε επίσης το 2014 σε μια ηχογράφηση που διέρρευσε που έγινε viral και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε αργότερα σε δικαστικό έγγραφο.

Ο Χακάν Γκιουλέρ, ανέλαβε υπουργός άμυνας της Τουρκίας

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu, ο τότε υφυπουργός MİT και νυν ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και ο τότε αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Γκιουλέρ ακούγονται να συζητούν για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στο γραφείο του Νταβούτογλου, την 1η Μαρτίου. 2013.

Στην ηχογράφηση, ο Γκιουλέρ είπε ότι οι προσπάθειες της MİT για αποστολή όπλων και πυρομαχικών σε αντικυβερνητικές ομάδες στη Συρία θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι θα μπορούσαν να βάλουν την Τουρκική Εταιρεία Μηχανικής και Χημικής Βιομηχανίας (MKE) να παράγει όπλα, εάν τους δοθεί η σχετική οδηγία. Ο Γκιουλέρ τόνισε ότι ο συντονισμός πρέπει να γίνει από την MİT.

Ο Φιντάν είπε επίσης στην ηχογράφηση: «Αν χρειαστεί, θα έστελνα τέσσερις άνδρες στη Συρία. [Τότε] θα τους έβαζα να ρίξουν οκτώ βλήματα όλμων κατά της τουρκικής πλευράς και να δημιουργήσουν μια δικαιολογία για πόλεμο».

Η έρευνα για τη διαρροή μετατράπηκε σε ποινική δικογραφία σε βάρος αρκετών αξιωματικών για παράνομη παρακολούθηση στις 6 Ιουνίου 2016, με τον υπ’ αριθμ. Ε.2016/24769 φάκελο, όπως αποκαλυπτει το Nordic Monitor. Το δικαστήριο είπε ότι το βίντεο διάρκειας επτά λεπτών και επτά δευτερολέπτων ελήφθη μέσω ακουστικής παρακολούθησης της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, του στρατού και της κυβέρνησης. «Είναι προφανές ότι οι συνομιλίες στον ήχο είναι πληροφορίες που έπρεπε να κρατηθούν μυστικές και θεωρούνται κρατικό μυστικό».

Ο συνταγματάρχης Τζεμίλ Τουρχάν, ένας από τους αξιωματικούς που φέρεται ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είχε στείλει εντολή για στρατιωτικό νόμο σε στρατιωτικές βάσεις με εντολή του Γκιουλέρ και εν γνώσει των διοικητών του.

Κάποια έγγραφα είχαν δείξει ότι ο Ακάρ και ο Γκιουλέρ εν γνώσει τους επέτρεψαν να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι το πραξικόπημα διεξήχθη εντός της αλυσίδας διοίκησης. Μυστικά έγγραφα που ελήφθησαν από έναν υπολογιστή στο αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνταξη της δήλωσης για το πραξικόπημα περιελάμβαναν προσχέδια υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Ακάρ για λογαριασμό του Συμβουλίου Ειρήνης στην Πατρίδα, το όνομα που έδωσαν οι ίδιοι οι πραξικοπηματίες.

Ο Γκιουλέρ συμπεριλήφθηκε επίσης στα δικαστικά έγγραφα για φερόμενους αξιωματικούς που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν, μια ομάδα που επικρίνει τον Ερντογάν, που κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα. Οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς με προφίλ, που διορίστηκαν σε διάφορες θέσεις στο τάγμα του στρατιωτικού νόμου, εκδιώχθηκαν από τον στρατό και έλαβαν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης ως πραξικοπηματίες, ακόμη και αν δεν συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα μέλη της οικογένειας του Γκιουλέρ είναι επίσης ένθερμοι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Ο αδερφός του, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Atilla Güler, ήταν υποψήφιος για βουλευτική υποψηφιότητα στο Bayburt το 2015.

Με απλά λόγια, ο Ερντογάν έχει σχηματίσει μία κυβέρνηση δολοφόνων και εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This