Αποκάλυψη-βόμβα: Το Instagram συνδέει ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστών!

Ο αλγόριθμος του Instagram διαδίδει εύκολα σεξουαλικό περιεχόμενο ανηλίκων, διαπιστώνει η έρευνα του WSJ

Must Read

Το Instagram διαδίδει παιδική πορνογραφία λόγω έλλειψης εποπτείας και αλγορίθμων οι οποίοι δεν διακρίνουν επαρκώς το καλό από το κακό, διαπίστωσε η Wall Street Journal, σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο που ταράζει τα νερά!

Μια κοινή έρευνα από την αμερικανική εφημερίδα και ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στο Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης, αποκάλυψε τον βαθμό στον οποίο τα συστήματα συστάσεων του Instagram «συνδέουν τους παιδεραστές και τους καθοδηγούν με πωλητές περιεχομένου» και πώς η πλατφόρμα καθιστά εύκολη την εύρεση, επιτρέποντας hashtags με δυνατότητα αναζήτησης που ψάχνουν ρητά περιεχόμενο ανηλίκων.

Οι λογαριασμοί που βρήκαν οι ερευνητές διαφημίζονται χρησιμοποιώντας κραυγαλέα και ξεκάθαρα hashtags όπως #pedowhore, #preteensex και #pedobait. Προσφέρουν «μενού» περιεχομένου για αγορά ή παραγγελία από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και σκληρών εικόνων.

Όταν οι ερευνητές δημιούργησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό και είδαν περιεχόμενο που κοινοποιούνταν από αυτά τα δίκτυα, τους συνέστησαν αμέσως σε περισσότερους λογαριασμούς να ακολουθήσουν.

Όπως αναφέρει η WSJ: «Ακολουθώντας μόνο λίγες από αυτές τις συστάσεις, ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει ένας δοκιμαστικός λογαριασμός με περιεχόμενο που σεξουαλοποιεί τα παιδιά».

Λόγω του τρόπου ρύθμισης του Instagram, όσοι κατά λάθος πέφτουν πάνω σε τέτοιο περιεχόμενο αρχίζουν να λαμβάνουν αλγοριθμικές συστάσεις για όλο και περισσότερο παρόμοιο περιεχόμενο.

Επιπλέον, η Meta αποτυγχάνει να μετριάσει αποτελεσματικά πολυάριθμες περιπτώσεις περιεχομένου, που σηματοδοτεί ανοιχτά θέματα που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία.

Σε απάντηση στην Wall Street Journal, ένας εκπρόσωπος της Meta αναγνώρισε τις αποτυχίες της επιβολής της πολιτικής των επανελέγχων της εταιρείας και είπε ότι έχει ξεκινήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας (task force) για την καταπολέμηση του προβλήματος στο Instagram, αν και οι λεπτομέρειες των σχεδίων της ομάδας εργασίας δεν ήταν αναλυτικές. «Η παιδική εκμετάλλευση είναι ένα φρικτό έγκλημα», είπε η Μέτα στο Journal.

Η Meta σημείωσε ότι μόνο τον Ιανουάριο απέσυρε 490.000 λογαριασμούς που παραβίαζαν τις πολιτικές της για την ασφάλεια των παιδιών και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αφαιρέσει 27 δίκτυα παιδεραστών. Η εταιρεία, η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, είπε ότι έχει επίσης μπλοκάρει χιλιάδες hashtags που σχετίζονται με τη σεξουαλικοποίηση παιδιών και έχει περιορίσει αυτούς τους όρους από τις αναζητήσεις χρηστών.

Ο Άλεξ Στάμος, επικεφαλής του Διαδικτυακού Παρατηρητηρίου του Στάνφορντ και πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Meta, είπε στη WSJ ότι η εταιρεία μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

«Το ότι μια ομάδα τριών ακαδημαϊκών με περιορισμένη πρόσβαση θα μπορούσε να βρει ένα τόσο τεράστιο δίκτυο θα πρέπει να ενεργοποιήσει συναγερμό στη Meta», είπε ο Στάμος. «Ελπίζω ότι η εταιρεία θα επανεπενδύσει σε ανθρώπινους ερευνητές».

Εκτός από τα προβλήματα με τους αλγόριθμους συστάσεων του Instagram, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πρακτικές εποπτείας του ιστότοπου, συχνά αγνοούσαν ή απέρριπταν, αναφορές υλικού κακοποίησης παιδιών.

Η WSJ περιγράφει περιστατικά όπου οι χρήστες ανέφεραν αναρτήσεις και λογαριασμούς που περιείχαν ύποπτο περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου ενός λογαριασμού που διαφήμιζε υλικό κακοποίησης ανηλίκων με τη λεζάντα «αυτός ο έφηβος είναι έτοιμος για εσάς») μόνο για να διαγραφεί το περιεχόμενο από την ομάδα αξιολόγησης του Instagram ή να ενημερωθεί σε αυτοματοποιημένο μήνυμα: «Λόγω του μεγάλου όγκου αναφορών που λαμβάνουμε, η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ελέγξει αυτήν την ανάρτηση».

Η Meta είπε στην WSJ ότι απέτυχε να ενεργήσει σε αυτές τις αναφορές και ότι επανεξετάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This