Βουλγαρία: Εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά της στήριξης στην Ουκρανία

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων στη χώρα

Must Read

Οι Πολωνοί δεν είναι οι μόνοι που δυσανασχετούν με την ευνοϊκή μεταχείριση της Ουκρανίας από τη Δύση, ένεκα του πολέμου στον οποίο τους έσυρε ο Πούτιν, καθώς και στη Βουλγαρία υπάρχει πολύς κόσμος που δυσανασχετεί με τη στήριξη που παρέχει η χώρα στο Κίεβο.

Εκατοντάδες ήταν οι υποστηρικτές του υπερεθνικιστικού κόμματος Vazrazhdane («Αναγέννηση») που διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη 21/9 έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Σόφια, κρατώντας βουλγαρικές και ρωσικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για την φιλοδυτική πολιτική που ακολουθεί η βουλγαρική κυβέρνηση, απαιτώντας, παράλληλα, την παραίτησή της και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών –για έκτη φορά μέσα σε δύο χρόνια-, καθώς και το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Άμυνας, στο οποίο κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αυγά. Η πορεία των διαδηλωτών τερματίστηκε μπροστά από ένα μνημείο του σοβιετικού στρατού, όπου ακολούθησαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να το πλησιάσουν.

Η Βουλγαρία, η οποία είναι μεταξύ των κρατών που έχουν στείλει όπλα στην Ουκρανία, ήρε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών, συναντώντας την οργή των αγροτών της χώρας. «Οι τελευταίες εντολές από τους αφέντες της Βουλγαρίας, από τις ΗΠΑ, είναι να φτιάξει η Βουλγαρία μια νέα στρατιωτική βάση. Έξω το ΝΑΤΟ», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, επικεφαλής του κόμματος «Αναγέννηση», μιλώντας στο πλήθος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This