Νέα πυρά Ερντογάν κατά της Δύσης: «Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί στη Γάζα για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός;»

«Η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή θα είναι δυνατή μόνο με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τις λεκτικές επιθέσεις κατά της Δύσης, με αφορμή την ολοένα και σφοδρότερη σύγκρουση των Ισραηλινών με τους μαχητές της Χαμάς, δηλώνοντας σε οξύ ύφος πως «οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι βάρβαρες».

Ειδικότερα, στη δεύτερη ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο μέσα σε δύο ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις ισραηλινές επιθέσεις σε βάρος των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, αντί να καλούν για αυτοσυγκράτηση. Υπογράμμισε δε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ ξεπερνούν την αυτοάμυνα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δυτικές χώρες δεν τηρούν το Διεθνές Δίκαιο στη Γάζα «επειδή το αίμα που χύθηκε είναι αίμα μουσουλμάνων». «Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί στη Γάζα για να ζητήσει η Δύση κατάπαυση του πυρός;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως «κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη βία στη Γάζα».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε σήμερα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο για την κρίση στη Μέση Ανατολή, με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας να αναφέρει πως ο Ερντογάν είπε στον Πάπα πως οι ισραηλινές επιδρομές «δεν έχουν θέση σε κανένα ιερό κείμενο», χαρακτήρισε «ντροπή για την ανθρωπότητα την άγνοια της διεθνούς κοινότητας για το τι συμβαίνει» και τόνισε ότι «όλα τα κράτη πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία».

Ο Τούρκος πρόεδρός δήλωσε επίσης ότι «η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς τόπους τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα είναι δυνατή μόνο με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα και ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας σε αθώους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, δήλωσε τα εξής: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνομιλία, η οποία ζητήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο, επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση στους Αγίους Τόπους. Ο πάπας εξέφρασε πόνο για τα όσα συμβαίνουν και υπενθύμισε την στάση της Αγίας Έδρας, ευχόμενος να μπορέσει να γίνει εφικτή η λύση των δυο κρατών και ενός ειδικού καθεστώτος για την πόλη των Ιεροσολύμων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This