Καμπανάκι Unicef για τα παιδιά της νότιας Ασίας: «Πλήττονται από την τεράστια έλλειψη νερού»

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες να διασφαλίσουν έναν βιώσιμο πλανήτη»

Must Read

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της Unicef, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην νότια Ασία, με το μολυσμένο νερό. Όπως εξηγεί η υπηρεσία του ΟΗΕ σε έκθεσή της, στην περιοχή αυτή βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών παγκοσμίως που βρίσκονται αντιμέτωπα με μεγάλη έλλειψη νερού, η οποία επιδεινώνεται λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Στη νότια Ασία 347 εκατ. παιδιά κάτω των 18 ετών είναι εκτεθειμένα σε σοβαρή ή εξαιρετικά σοβαρή έλλειψη νερού, δηλαδή ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου», επεσήμανε, διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περιοχή, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες: το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές, το Μπουτάν, την Ινδία, το Νεπάλ, τις Μαλδίβες, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα, ζει περισσότερο από το ένα τέταρτο των παιδιών παγκοσμίως.

«Η κλιματική αλλαγή διαταράσσει τα μετεωρολογικά μοτίβα και τις βροχοπτώσεις, γεγονός που προκαλεί αβεβαιότητα στη διαθεσιμότητα νερού», εξήγησε η Unicef, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην έκθεσή της, την κακή ποιότητα νερού, την έλλειψη νερού και την κακή διαχείριση, όπως η υπερβολική άντληση νερού από τον υδροφόρο ορίζοντα.

«Όταν ξεραίνονται τα πηγάδια των χωριών, επηρεάζονται τα σπίτια, τα κέντρα υγείας και τα σχολεία. Με ένα ολοένα και πιο απρόβλεπτο κλίμα, η έλλειψη νερού αναμένεται να επιδεινωθεί για τα παιδιά της νότιας Ασίας», εκτίμησε η Unicef, η οποία πρόκειται να ζητήσει από τους παγκόσμιους ηγέτες «να διασφαλίσουν έναν βιώσιμο πλανήτη», στην επικείμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28), τον Δεκέμβριο στο Ντουμπάι.

«Παρ’ όλα αυτά, εκατομμύρια παιδιά στη νότια Ασία δεν έχουν αρκετό (νερό) να πιουν σε μια περιοχή που πλήττεται από πλημμύρες, ξηρασίες και άλλα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται ολοένα και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This