Βούτσις: Η Σερβία θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για το Κόσοβο – Νέος γύρος διαλόγου στις 16 Νοεμβρίου

O Σέρβος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ

Must Read

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για το Κοσσυφοπέδιο, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ότι η Σερβία θα σεβαστεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Κατά την σημερινή συνάντηση στο Βελιγράδι με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Σέρβος πρόεδρος επανέλαβε την αφοσίωση της χώρας του στον διάλογο που διεξάγεται με τις Αρχές της Πρίστινας.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η σερβική Προεδρία αναφέρεται, επίσης, πως ο Βούτσιτς τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κόσοβο, της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας. Επέμεινε, δε, στην συγκρότηση Δήμων με σερβική πλειονότητα, όπως είχε συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες το 2013.

Ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης με αρμοδιότητα το Κόσοβο, Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε μετά την συνάντηση ότι έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του Λάιτσακ να συνεχιστεί ο διάλογος στις 16 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο νέος γύρος διαλόγου θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο επιτροπών και θα αφορά αποκλειστικά στο καταστατικό της Ένωσης Σερβικών Δήμων, διευκρίνισε ο Πέτκοβιτς.

Το εν λόγω σχέδιο υποχρεώνει την Πρίστινα να επιτρέψει την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων ενώ ορίζει ότι η Σερβία αναγνωρίζει τα κρατικά σύμβολα του Κοσόβου, δεν θα αντιταχθεί στην ένταξή του σε διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι θα σέβονται αμοιβαία την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This