Έπαθε «Μητσοτάκη» ο Νετανιάχου και θέλει να κλείσει την εφημερίδα Haaretz!

Must Read

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές εφημερίδες του Ισραήλ, την Haaretz, έβαλε στο «στόχαστρο» η κυβέρνηση Νετανιάχου, εξαιτίας του τρόπου που καλύπτει τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και των επικρίσεων που εμφανίζονται για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ενός τρόπου, που δεν αρέσει καθόλου στον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους Υπουργούς του, οι οποίοι… σαν άλλος Κυριάκος Μητσοτάκης (σ.σ. ο οποίος έχει στοχοποιήσει την εφημερίδα «δημοκρατία» επειδή του ασκεί κριτική), θέλουν να τιμωρηθεί η Haaretz!

Ο υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι υπέβαλε πρόταση για λήψη μέτρων κατά της εφημερίδας, η οποία κάνει αναφορά σε τερματισμό των δημοσιεύσεων κυβερνητικών ανακοινώσεων στη Haaretz.

«Η εφημερίδα σαμποτάρει το Ισραήλ σε καιρό πολέμου» και είναι «ένα εμπρηστικό φερέφωνο για τους εχθρούς του Ισραήλ», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο Κάρχι!

Η πρόταση υποβλήθηκε χωρίς να ελεγχθεί από τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου και σε αυτή αναφέρεται ακόμα και διακοπή της χρηματοδότησης προς την εφημερίδα από οποιαδήποτε κρατική οντότητα στην αρμοδιότητά του!

Ο εκδότης της Haaretz, Άμος Σόκεν, απάντησε μέσω Twitter στην υπουργική πρόταση λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Haaretz, ήρθε η ώρα να διαβάσει τη Haaretz!».

Η πρόταση του Κάρχι στάλθηκε στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Γιόσι Φουκς, με τίτλο, «Ανάληψη δράσης κατά της εφημερίδας Haaretz για τη διάδοση ψεύδους, ηττοπαθούς προπαγάνδας» και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από την αρχή του πολέμου, έχω λάβει πολλά παράπονα ότι η Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιθετική γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και υποτιμά τη στρατιωτική προσπάθεια και το κοινωνικό της σθένος. Είναι πιθανό μερικές από τις δημοσιεύσεις της εφημερίδας να υπερβαίνουν ακόμη και το ποινικό πρότυπο που ορίζεται σε εκείνα τα μακρινά τμήματα του ποινικού κώδικα που προορίζονται μόνο για την εποχή του πολέμου.

Το κράτος του Ισραήλ είναι ένας από τους πελάτες της Haaretz και η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να αποφασίσει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι πελάτης μιας εφημερίδας που σαμποτάρει το Ισραήλ σε καιρό πολέμου και υπονομεύει το πνεύμα των Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών μπροστά στον εχθρό».

Το συνδικάτο ισραηλινών δημοσιογράφων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο Υπουργός Επικοινωνιών έχασε το δρόμο του. Ο Κάρχι, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης θητείας του σε αποτυχημένες προσπάθειες να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεοπτική εταιρεία, αποφάσισε έναν νέο στόχο. Η νέα του πρόταση να τερματίσει όλες τις κυβερνητικές δουλειές με τη Haaretz είναι μια λαϊκιστική πρόταση χωρίς καμία σκοπιμότητα ή λογική και ο σκοπός της είναι να συγκεντρώσει αρεστούς στην πολιτική βάση του και εις βάρος των αφοσιωμένων δημοσιογράφων που εργάζονται νύχτα και μέρα για να καλύψουν τον πόλεμο.

Υποστηρίζουμε τους δημοσιογράφους της Haaretz και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να κάνουν σημαντική δουλειά προς όφελος του Ισραήλ και δεν θα αποθαρρύνονται από τις ανόητες, κενές απειλές του υπουργού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This