Ακόμα 14 όμηροι και 42 κρατούμενοι απελευθερώνονται σήμερα – Βίντεο από την χθεσινή επιχείρηση

Must Read

Ακόμα 14 όμηροι που κρατά η Χαμάς καθώς και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμένονται να απελευθερωθούν σήμερα, Σάββατο, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινικού κινήματος η οποία περιλαμβάνει και την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε βίντεο:

 

Χθες 13 Ισραηλινοί όμηροι,γυναίκες και παιδιά, επέστρεψαν σπίτια τους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών.

Μέχρι στιγμής η (εύθραυστη) εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας τηρείται.

Δείτε βίντεο:

Φοβισμένοι οι όμηροι

Η βρετανική εφημερίδα The Sun έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την χθεσινή απελευθέρωση ομήρων, τους οποίους παραλαμβάνουν οχήματα του Ερυθρού Σταυρού.

Οκτώ από τους συγκεκριμένους, τρεις μητέρες, τέσσερα παιδιά και μια ηλικιωμένη, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας τους είναι «καλή».

Στο οπτικό υλικό διακρίνεται μία γυναίκα να μην μπορεί να περπατήσει και να πιάνει έναν μαχητή της Χαμάς για να στηριχθεί, ενώ διακρίνεται επίσης και ο εννιάχρονος Ohad, που φαίνεται να οδηγείται προς το ιατρικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε το βίντεο:

Τη λίστα με τα ονόματα των Ισραηλινών ομήρων που θα απελευθερωθούν στη Γάζα σήμερα, Σάββατο 25/11, παραδόθηκε από χθες από τη Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Channel 12.

Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της συμφωνηθείσας ανακωχής στον πόλεμο μεταξύ τους, αναμένεται ανάμεσά τους θα βρίσκονται πιο πολλά παιδιά.

Στο μεταξύ, η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ από χθες το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας επέτρεψε στον ΟΗΕ να «αυξήσει» τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο. Ως εκ τούτου συνολικά 137 ήταν τα φορτηγά που παρέδωσαν το φορτίο τους στο σημείο υποδοχής που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (UNRWA/OCHA).

Η παράδοση αυτή αποτελεί «τη μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι τα σύνορα προς τη Λωρίδα της Γάζας πέρασαν επίσης βυτία με 129.000 λίτρα καυσίμων, και πως 21 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση απομακρύνθηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου. Παράλληλα προσθέτει πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This