ΗΠΑ: Στρίβειν διά Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας!

Αλλαγή... πλεύσης από Μπάιντεν

Must Read

Μεταβολή Μπάιντεν και στροφή… αρκετών μοιρών στο θέμα της Ουκρανίας παρατηρεί το Politico! Τα δεδομένα δείχνουν πλέον να διαφοροποιούνται, όπως και οι «συμμαχίες».

Κι ενώ η αμερικανική και ευρωπαϊκή βοήθεια προς την ουκρανική πλευρά τελεί πια υπό αμφισβήτηση, η κυβέρνηση Μπάιντεν και μαζί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετατοπίζουν (σιωπηρά για την ώρα) την πολιτική τους. Από την υποστήριξη του ουκρανικού στόχου για ολοκληρωτική νίκη επί της Ρωσίας προς την… βελτίωση της θέσης της σε πιθανή διαπραγμάτευση για την λήξη του πολέμου. Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από πηγές φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση Μπάιντεν αλλά και έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη, με έδρα την Ουάσιγκτον!

Θυμηθείτε τι έγραφε για το ζήτημα το newsbreak εδώ

Το Politico σημειώνει ταυτόχρονα πως μια τέτοια διαπραγμάτευση, όπως η προαναφερθείσα, πιθανόν να σήμαινε με λίγα λόγια και αρκετά ξεκάθαρα, την παραχώρηση τμημάτων της Ουκρανίας στην Ρωσία! Με το βάρος των φημών στην πλάτη ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτική τους βούληση πάνω στο θέμα. Και πως συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ του στόχου της Ουκρανίας να «υποχρεώσει» τον ρωσικό στρατό να απομακρυνθεί από την χώρα. Ωστόσο, οι εξελίξεις έρχονται να φωτογραφίζουν τις εξελίξεις Μαζί με τους Ουκρανούς, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν ήδη την αναδιάταξη των δυνάμεων του Κιέβου -σε μια ισχυρότερη αμυντική θέση- κατά του ρωσικού βεληνεκούς στα ανατολικά.

Η προσπάθεια, σημειώνει το Politico, περιλαμβάνει επιπροσθέτως την ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας καθώς και την οικοδόμηση οχυρώσεων, αντιαρματικών εμποδίων και τάφρων κατά μήκος των βόρειων συνόρων Ουκρανίας-Λευκορωσίας, όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι.

Προσθέστε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εστιάζει στην άμεση ανάταση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας, ώστε να προμηθευτεί τα απαραίτητα όπλα, τα οποία σημειωτέον το αμερικανικό Κογκρέσο… διστάζει να αντικαταστήσει! Ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε μέσω του το Politico ότι «μεγάλο μέρος της στρατηγικής στροφής προς την άμυνα στοχεύει στη στήριξη της θέσης της Ουκρανίας σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση. Αυτή ήταν η θεωρία μας για την υπόθεση σε όλη τη διάρκεια -ο μόνος τρόπος με τον οποίο τελειώνει τελικά αυτός ο πόλεμος είναι μέσω διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να είναι σε ισχυρότερη θέση για να κρατήσουν την επικράτειά τους. Δεν είναι ότι τους αποθαρρύνουμε να ξεκινήσουν οποιαδήποτε νέα επίθεση». Και συμπλήρωσε: Δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη συνομιλίες και οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε φάση επίθεσης κατά τόπους και συνεχίζουν να σκοτώνουν και να τραυματίζουν χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες».

Για τον Μπάιντεν η συνέχιση της πλοήγησης στον πόλεμο που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής προεκλογικής εκστρατείας με τον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση και άλυτος γρίφος. Καθώς στέκεται αρωγός της Ουκρανία στο να στραφεί σε μια πιο αμυντική στάση, η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται πίσω από την «υπόσχεση νίκης» του Ζελένσκι επί της Μόσχας.

Ο Μπάιντεν πέρασε από την «υπόσχεση» ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί», στο «οι ΗΠΑ θα παρέχουν υποστήριξη, για όσο μπορούμε» και υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχει κερδίσει ήδη «μια τεράστια νίκη. Ο Πούτιν απέτυχε». Αναλυτές όμως το πάνε λίγο παραπέρα. Πιστεύουν ότι όλο αυτό μεταφράζεται σε: «Ετοιμαστείτε να δηλώσετε μια μερική νίκη και να βρείτε έναν τρόπο τουλάχιστον για μια εκεχειρία ή κατάπαυση του πυρός με τη Μόσχα». Κάτι που θα άφηνε την Ουκρανία μερικώς διαιρεμένη, όπως συμπληρώνει το Politico.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This