Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια εν μέσω σφοδρής καταιγίδας

Αγνοούνται πέντε πεζοναύτες

Must Read

Ένα ελικόπτερο του Σώματος Πεζοναυτών που αγνοούνταν με πέντε στρατιώτες, καθώς η σφοδρή καταιγίδα συνεχιζόταν στην Καλιφόρνια, βρέθηκε σε ορεινή περιοχή έξω από το Σαν Ντιέγκο.

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) από τις πολιτικές αρχές κοντά στην ορεινή κοινότητα Pine Valley, περίπου 45 μίλια οδικώς από το Σαν Ντιέγκο, αλλά τα συνεργεία διάσωσης είπαν ότι οι συνθήκες χιονιού καθιστούν την πρόσβαση δύσκολη.

«Χρησιμοποιούσαν επίγεια και αεροπορικά μέσα για να εντοπίσουν το πλήρωμα σε συντονισμό με το Τμήμα Σερίφη της κομητείας του Σαν Ντιέγκο και πολλές ομοσπονδιακές κρατικές και τοπικές υπηρεσίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σώμα Πεζοναυτών.

Οι πεζοναύτες πετούσαν ένα ελικόπτερο CH-53E Super Stallion από την αεροπορική βάση Creech, βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, όπου έκαναν εκπαίδευση σε επίπεδο μονάδας και επέστρεφαν στον Air Station Miramar του Σώματος Πεζοναυτών στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Κύματα ισχυρών βροχοπτώσεων έπληξαν την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και χιόνι είχε προβλεφθεί για τα βουνά της κομητείας του Σαν Ντιέγκο.

Οι πέντε πεζοναύτες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στη Μοίρα 361 Marine Heavy Helicopter, Marine Aircraft Group 16, 3rd Marine Aircraft Wing στο Miramar, ανέφερε το Σώμα Πεζοναυτών σε δήλωση.

Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Σαν Ντιέγκο ειδοποιήθηκε στη 1 π.μ. ότι το σκάφος είχε καθυστερήσει να φτάσει στο Miramar και εθεάθη για τελευταία φορά στην περιοχή Pine Valley, μια ορεινή περιοχή κοντά στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ περίπου 35 μίλια ανατολικά του κέντρου του San Diego.

Ο στρατός συντόνιζε τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης με το Τμήμα Σερίφη της κομητείας του Σαν Ντιέγκο και την Πολιτική Αεροπορική Περιπολία, ανέφερε το Σώμα Πεζοναυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This