Ισλανδία: Νέο κύμα λάβας από το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες

Συγκλονιστικά πλάνα

Must Read

Βράζει η Ισλανδία!

Ηφαίστειο (στην χερσόνησο Ρεϊκιάνες) στη νοτιοδυτική Ισλανδία, εξερράγη για δεύτερη φορά φέτος. Την είδηση γνωστοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Πρόκειται δε για την 6 έκρηξη του ηφαιστείου από το 2021! Ποτάμια λάβας βγαίνουν από ρωγμές στο έδαφος, όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μίντια.

«Προειδοποίηση: Άρχισε ηφαιστειακή έκρηξη βόρεια του Σιλινγκάρφελ», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία στον ιστότοπό της. Η προηγούμενη έκρηξη άρχισε στις 14 Ιανουαρίου και διήρκεσε περίπου δύο μέρες, με μία θάλασσα από λάβα να φτάνει στα περίχωρα της πόλης Γκρίνταβικ. Οι 4.000 κάτοικοι είχαν ήδη απομακρυνθεί από τις εστίες τους, καθώς ορισμένα σπίτια έγιναν στάχτη.

Το όρος Σιλινγκάρφελ, σημειωτεόν, βρίσκεται βόρεια της περιοχής, αλλά δεν έχει γίνει σαφές εάν η έκρηξη του ηφαιστείου επηρεάζει την πόλη που δραστηριοποιείται κυρίως στην αλιεία. Οι αρμόδιοι άρχισαν να σκάβουν αναχώματα για να βοηθήσουν στην εκτροπή της ροής της λάβας, μακριά από σπίτια και υποδομές.

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν για περαιτέρω εκρήξεις, μιας και το έδαφος συνέχισε να ανυψώνεται, λόγω της υπόγειας συσσώρευσης μάγματος. Η Ισλανδία, το μέγεθος της οποίας είναι παρόμοιο πχ με εκείνο της αμερικανικής πολιτείας Κεντάκι, έχει πάνω από 30 ενεργά ηφαίστεια. Το μέρος πάντως προσελκύει χιλιάδες τουρίστες που απαθανατίζουν τις στιγμές.

Πηγή φωτό: Χ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This