Σοκάρει η ένοπλη επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες!

Τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί μετά από καβγά ανάμεσα σε εφήβους

Must Read

Ένας άγριος καβγάς ανάμεσα σε δύο ομάδες εφήβων κατέληξε σε πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι πέντε να τραυματιστούν. 

Συγκεκριμένα, από τα πυρά νεκρός έπεσε ένας 34χρονος, ενώ τραυματίστηκαν δυο γυναίκες και τρεις άνδρες, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται μεταξύ 14 και 71 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως τους επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν. Όπως εξήγησε ο Μάικλ Κέμπερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, δυο ομάδες νεαρών διαπληκτίζονταν» μέσα σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό, όταν μέλος της μιας ομάδας τράβηξε όπλο κι άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση της αποβάθρας, καθώς κόσμος αποβιβαζόταν ή επιβιβαζόταν. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στοιχεία ταυτότητας των θυμάτων της επίθεσης, ωστόσο ο αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι «ένας εξ αυτών, άνδρας 34 ετών, δυστυχώς απεβίωσε» στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα. Από τους πέντε τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται, τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα». Ο δράστης έχει διαφύγει και η αστυνομία ζητά από τυχόν μάρτυρες να παρουσιαστούν και να δώσουν ό,τι πληροφορία διαθέτουν. Μετά την επίθεση, ο σταθμός Mount Eden Avenue αποκλείστηκε, ενώ πολυάριθμα περιπολικά και ασθενοφόρα βρίσκονταν στην περιοχή. Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο και εργάζονταν στην αποβάθρα. Το συμβάν «δεν είναι φυσιολογικό», είπε ο Μάικλ Κέμπερ, που πρόσθεσε: «Πυρά στο δίκτυο του μετρό… Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και απαράδεκτο». Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν σημαντική μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ. Ωστόσο, η περιοχή του Μπρονξ είναι ίσως η πιο υποβαθμισμένη της πόλης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This