Σκληρή ανάρτηση Μενέντεζ για την προμήθεια F-16 από τον Μπάιντεν στον Ερντογάν

Must Read

Για μια ακόμη φορά ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προμήθεια στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 και εγκαλεί την κυβέρνηση Μπάιντεν για την απόφασή της να παρακάμψει τις απειλές Ερντογάν προς συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανάρτηση του φιλέλληνα γερουσιαστή

«Σήμερα, αντιτάχθηκα σθεναρά στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών μαζί με τον συναφή εξοπλισμό και πυρομαχικών στην Τουρκία. Είμαι σαφής, η Τουρκία δεν έχει κερδίσει την απαραίτητη εμπιστοσὐνη, ώστε να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως ότι δεν θα σταματήσει τις απειλές του κατά των γειτονικών συμμάχων του ΝΑΤΟ ούτε θα αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε ένας έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση και ο αυξανόμενος αυταρχισμός την καθιστούν ασταθή και αναξιόπιστο εταίρο. Λυπάμαι που το πράσινο φως αυτής της πώλησης από την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν επεδίωξε μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον τερματισμό της επιθετικότητας κατά των γειτόνων της.»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This