Πάπας Φραγκίσκος: Οι ανεύθυνοι είναι οι δύο που πολεμούν στην Γάζα – Ειρήνη στην Ουκρανία

Είναι ο πρώτος από την Δύση που προκρίνει την ειρήνη

Must Read

Τις εχθροπραξίες στην Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σχολίασε το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος. «Στον πόλεμο υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όχι μία. Οι ανεύθυνοι είναι αυτοί οι δύο που πολεμούν. Και δεν υπάρχει μόνο ο στρατιωτικός πόλεμος, αλλά και ο ανταρτοπόλεμος, ας τον πούμε έτσι, της Χαμάς, ενός κινήματος που δεν αποτελείται από στρατό. Πρόκειται για κάτι το άσχημο» δήλωσε.

Ο ποντίφικας ανέφερε: «Κάθε ημέρα, στις 7 το απόγευμα, τηλεφωνώ στην Καθολική Ενορία της Γάζας. Εξακόσιοι άνθρωποι ζουν εκεί και διηγούνται όσα βλέπουν: πρόκειται για πόλεμο».

«Ας δούμε την Ιστορία, όλοι οι πόλεμοι που ζήσαμε τελειώνουν με μια συμφωνία» τόνισε ο Πάπας.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία επισήμανε: «Είναι ισχυρότερος αυτός που βλέπει την κατάσταση, που σκέφτεται τους ανθρώπους, που έχει το θάρρος να σηκώσει λευκή σημαία, να διαπραγματευτεί». Είναι ο πρώτος από την Δύση που προκρίνει την ειρήνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This