Μετά από 13 ώρες έληξε η πολιορκία ξενοδοχείου στη Σομαλία από τζιχαντιστική οργάνωση

Επέμβαση από τις δυνάμεις ασφαλείας

Must Read

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Σομαλία ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν και τους πέντε επιτιθέμενους τζιχαντιστές, που πολιόρκησαν ξενοδοχείο σε μια συνήθως ασφαλή περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κασίμ Ρόμπλε δήλωσε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο SYL στο Μογκαντίσου.

Η σομαλική εξτρεμιστική ομάδα Αλ Σαμπάμπ ανέφερε στο Telegram την Πέμπτη ότι οι μαχητές της κατάφεραν να διεισδύσουν στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο και ελέγχεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Η κατάσταση είναι πλέον ήρεμη, το ξενοδοχείο είναι ασφαλές τώρα και οι νομοθέτες και άλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να επιστρέφουν και η κατάσταση ασφαλείας επέστρεψε στο φυσιολογικό», είπε ο Ρόμπλ. Απαγορεύτηκε πάντως στους δημοσιογράφους η πρόσβαση στο ξενοδοχείο μετά τη λήξη της πολιορκίας.

Οι επιθέσεις στην παραθαλάσσια πρωτεύουσα είχαν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Η Αλ Σαμπάμπ, η οποία αντιτίθεται στην κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας, είναι υπεύθυνη για πολλές θανατηφόρες επιθέσεις σε ξενοδοχεία και άλλα μέρη στο παρελθόν.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στο Μογκαντίσου ήταν τον Οκτώβριο του 2022, όταν τουλάχιστον 120 άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων σε πολυσύχναστη διασταύρωση.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ κήρυξε «απόλυτο πόλεμο» κατά των εξτρεμιστών, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα της κεντρικής και νότιας Σομαλίας και έχουν γίνει στόχος δεκάδων αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Οι τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα διεξάγουν εξέγερση κατά της διεθνώς υποστηριζόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης για περισσότερα από 16 χρόνια και συχνά έχουν βάλει στο στόχαστρο ξενοδοχεία, που φιλοξενούν υψηλόβαθμους Σομαλούς και ξένους αξιωματούχους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This