Σε κατάσταση πολέμου το Λούβρο για την «Τζοκόντα»

Must Read

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί ξανά οι γαλλικές Αρχές, καθώς το Λούβρο -ακόμη μία φορά- βρίσκεται στο στόχαστρο ανθρώπων που απειλούν να πλήξουν τη «Μόνα Λίζα», ένα από τα δημοφιλέστερα εκθέματα του μουσείου.

Μόνο που τούτη τη φορά το σπουδαίο έργο τέχνης, δημιούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, δεν απειλείται απλώς από απαράδεκτους «ακτιβιστές» που θέλουν να εκτοξεύσουν εναντίον του μπογιές. Αντίθετα, σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στις Αρχές ο επικεφαλής του μουσείου, στην ιστοσελίδα του το Λούβρο δέχτηκε απειλή από αγνώστους ότι θα ανατινάξουν (!) εκρηκτικά αριστουργήματα, όπως η «Μόνα Λίζα».

Πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», που επικαλείται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι οι απειλές διατυπώθηκαν στα αγγλικά πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Μαρτίου. «Είμαστε δεσμευμένοι να ανατινάξουμε τη “Μόνα Λίζα” και πολλά άλλα αριστουργήματα. Απλά μια προειδοποίηση: 100 κιλά εκρηκτικά C4 κάνουν μεγάλη ζημιά» έγραψαν οι αποστολείς του μηνύματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η απειλή φέρει την υπογραφή της οργάνωσης Founding Fathers of Confederation (Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας), παραπέμποντας στους 36 άνδρες οι οποίοι τον 19ο αιώνα αντιπροσώπευαν τις αποικίες της Βρετανικής Βόρειας Αμερικής. Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι «Πατέρες της Συνομοσπονδίας» είναι 36 άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα από τα συνέδρια του Σάρλοταουν το 1864, του Κεμπέκ και του Λονδίνου του 1866, που προηγήθηκε της Καναδικής Συνομοσπονδίας.

Μόνο έντεκα άτομα παρακολούθησαν και τα τρία συνέδρια. Πάντως, από το Μουσείο του Λούβρου ζητήθηκε να ελεγχθεί ο χώρος, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάποιο ύποπτο αντικείμενο, όπως έγραψε η «Le Figaro».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This