Κήρυξη πολέμου: Το Ισραήλ βομβάρδισε την πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό!

Must Read

Σε αχαρτογράφητα νερά βαίνει πλέον ολόκληρη η περιοχή, έπειτα από τον βομβαρδισμό της πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι «η ισραηλινή επίθεση είχε στόχο το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη συνοικία Mazzeh της Δαμασκού».

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ, το οποίο έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον μαχητών που συνδέονται με το Ιράν εν μέσω του πολέμου στη Γάζα που μαίνεται κατά της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι ανταποκριτές του Γαλλικού πρακτορείου που έφτασαν στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι το κτίριο δίπλα στην πρεσβεία, είχε ισοπεδωθεί, σε πολυτελή μάλιστα γειτονιά της Δαμασκού.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι τα χτυπήματα στη Δαμασκό κατέστρεψαν ολοσχερώς το κτίριο του παραρτήματος και ότι ο πρέσβης δεν έπαθε τίποτα.

«Ο Χοσεΐν Ακμπάρι, πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό, και η οικογένειά του δεν τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Νουρ.

Δύο ανταποκριτές του AFP στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι το κτίριο δίπλα στην πρεσβεία είχε ισοπεδωθεί από τον βομβαρδισμό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι “ισραηλινοί πύραυλοι… κατέστρεψαν το κτίριο ενός παραρτήματος στην ιρανική πρεσβεία… στη Δαμασκό, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους“.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε νωρίτερα ότι «τα συστήματα αεράμυνας μας αντιμετώπισαν εχθρικούς στόχους στην περιοχή της Δαμασκού».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου το Παρατηρητήριο ανέφερε ισραηλινές επιδρομές που σκότωσαν 53 ανθρώπους στη Συρία, μεταξύ των οποίων 38 στρατιώτες και επτά μέλη της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Ήταν ο υψηλότερος απολογισμός του συριακού στρατού σε ισραηλινά πλήγματα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Βομβαρδισμός πρεσβείας, συνιστά κήρυξη πολέμου και φυσικά είναι πράξη απολύτως καταδικαστέα από το διεθνές δίκαιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This