Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη… Νέα Υόρκη! Ανάστατοι οι κάτοικοι

Ελάχιστοι και πολύ μικρής έντασης οι σεισμοί που έχουν σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια

Must Read

Στον… ύπνο έπιασε τους Νεοϋορκέζους ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη τους στις 10:23 (τοπική ώρα, 17:23 ώρα Ελλάδας) σήμερα, καθώς η Νέα Υόρκη θεωρείται μια από τις λιγότερο σεισμογενείς περιοχές όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη!

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Νιού Τζέρσεϊ, περίπου 50 μίλια δυτικά του Μανχάταν, το εστιακό βάθος του μόλις στα 4,7 χιλιόμετρα, ενώ ήταν αρκετά πιο ισχυρός σε σχέση με τους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια, οι οποίοι πέρα από αραιοί, ήταν και πολύ μικρής έντασης. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1944, και είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ.

Αρκετοί, πάντως, ήταν εκείνοι που περισσότερο ξαφνιάστηκαν και παραξενεύτηκαν από τον σεισμό, παρά τρόμαξαν, όπως φάνηκε και στις αντιδράσεις τους στην πλατφόρμα X. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Βιρτζίνια, Φιλαδέλφεια και Βοστώνη.

Ο Ρικ Πιτίνο, πάντως, σίγουρα… τα είδε όλα. «Ωχ Θεέ μου! Ημουν σε ένα zoom call με έναν νεαρό αθλητή που με ενδιαφέρει και έγινε σεισμός. Ο πρώτος στη ζωή μου», έγραψε στα social media ο 71χρονος πρώην προπονητής του NBA, που έχει περάσει, επίσης, από τους πάγκους του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν έχει άμεσες αναφορές για ζημιές, ωστόσο σε όλη την πόλη ακούγονταν διαρκώς σειρήνες – όχι κάτι το σπάνιο για την συγκριμένη πόλη εδώ που τα λέμε.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This