Ετοιμάζει πυραύλους κρουζ το Ιράν – Ο Νετανιάχουν συγκαλεί το πολεμικό συμβούλιο

Οι ΗΠΑ τονίζουν πως θα βοηθήσουν το Ισραήλ να αναχαιτίσει την επίθεση

Must Read

Την αναπνοή του κρατάει ολόκληρος ο πλανήτης καθώς το Ιράν έχει απειλήσει ευθέως ότι θα επιτεθεί στο Ισραήλ, μετά το περιστατικό στην πρεσβεία στην Δαμασκό. 

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τις τελευταίες ώρες το Ιράν έχει ξεκινήσει να μετακινεί στρατιωτικά μέσα ανάμεσα στα οποία είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ, περίπου 100 τον αριθμό, γεγονός που δείχνει ότι ετοιμάζεται να πλήξει στόχους στο Ισραήλ από το εσωτερικό του εδάφους τους.

Δείτε βίντεο:




Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι στόχοι θα είναι πολλαπλοί τόσο εντός του Ισραήλ όσο και στη γύρω περιοχή. Παράλληλα, αναμένεται να εμπλακούν στις επιχειρήσεις ομάδες υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ακόμα δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν το Ιράν ετοιμάζεται να χτυπήσει από το έδαφός του ως μέρος μιας αρχικής επίθεσης ή αν θα προσπαθήσει να αποτρέψει το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ από το να επιχειρήσουν μια αντεπίθεση.

Εν μέσω της αναμονής, σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και τον αντιπολιτευόμενο Μπένι Γκαντζ, όπως μεταδίδει το BBC.

Δείτε βίντεο:




Στο πλευρό του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Έμμεσες προειδοποιήσεις προς το Ιράν κάνουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο CNN δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι η Αμερική θα μπορούσε να αναχαιτίσει οποιαδήποτε όπλο  εκτοξευθεί προς το Ισραήλ, δείχνοντας την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Έχει γίνει και στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο όταν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισαν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από τους Χούτι στην Υεμένη προς το Ισραήλ.

Δείτε βίντεο:




Ο στρατηγός Έρικ Κουρίλα, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, βρίσκεται στο Ισραήλ για συνάντηση με την ηγεσία ασφαλείας της χώρας. Την Παρασκευή, ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, υποστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, συναντήθηκε με τον Κουρίλα.

Οι διαπραγματεύσεις καλά κρατούν με τις ΗΠΑ να συμβουλεύουν το Ισραή να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση και αντίποινα κατά του Ιράν ενώ την ίδια στιγμή κάνουν επαφές με διάφορες χώρες ώστε να πείσουν το Ιράν να μην προχωρήσει στην επίθεση.

Δείτε βίντεο:




(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Η Γερμανία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν προειδοποιώντας για κλιμάκωση

Μπάιντεν: «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το Ισραήλ»

Πυρετός διαπραγματεύσεων για την επικείμενη επίθεση του Ιράν – Αποφασισμένη για όλα η Τεχεράνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This