Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ο δράστης είχε στόχο κυρίως γυναίκες – Οι Αρχές αναζητούν το κίνητρο

Ο 40χρονος είχε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για την φονική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, που σήμανε συναγερμό στις Αρχές της Αυστραλίας, το Σάββατο. Πλέον, ερευνάται το κίνητρο του 40χρονου άνδρα που μαχαίρωσε θανάσιμα έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 12, με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση να εκτιμούν πως είχε κυρίως ως στόχο τις γυναίκες.

Πέντε από τα έξι θύματα του Τζόελ Κάουστι, που έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι γυναίκες όπως και οι περισσότεροι από τους 12 ανθρώπους που τραυμάτισε. «Μου είναι ξεκάθαρο και είναι ξεκάθαρο στους ερευνητές ότι αυτό αποτελεί ένα σημείο ενδιαφέροντος: ο δράστης επικεντρώθηκε στις γυναίκες και απέφυγε τους άνδρες», δήλωσε η Κάρεν Γουέμπ επιθεωρήτρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας μιλώντας στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC και συμπλήρωσε: «Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους, έτσι δεν είναι; Σίγουρα αποτελεί βασικό στοιχείο της έρευνας για εμάς».

Την ίδια ώρα, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον δράστη να κυνηγά κυρίως γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ, στο προάστιο Μποντάι Τζάνκσιον. Εντούτοις, η επιθεωρήτρια της αστυνομίας έκανε σαφές πως η Αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε στο μυαλό του δράστη: «Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό οι ερευνητές να έχουν χρόνο να λάβουν καταθέσεις από όσους τον γνώριζαν».

Μία νεαρή Κινέζα ταυτοποιήθηκε

Νωρίτερα σήμερα, ταυτοποιήθηκε το τελευταίο από τα έξι θύματα αυτής της επίθεσης. Πρόκειται για την Γισουάν Τσενγκ, μια νεαρή Κινέζα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Οι άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν μια στυλίστρια, μια εθελόντρια διασώστης, η κόρη ενός επιχειρηματία και μια νεαρή μητέρα, το εννέα μηνών βρέφος της οποίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο.

Η μητέρα, η 38χρονη Άσλι Γκουντ, έδωσε την αιμόφυρτη κόρη της σε αγνώστους προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Ο μοναδικός άνδρας που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ένας 30χρονος Πακιστανός, ο Φάραζ Τάχρι, ο οποίος είχε φτάσει στην Αυστραλία πριν από ένα χρόνο ως πρόσφυγας και εργαζόταν στην υπηρεσία ασφαλείας του εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα, οκτώ τραυματίες της επίθεσης εξακολουθούν να νοσηλεύονται, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τέσσερις άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Προσπαθούμε ακόμη να κατανοήσουμε τι συνέβη»

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθούν να βρίσκονται οι γονείς του Τζόελ Κάουτσι, οι οποίοι μάλιστα χαρακτήρισαν τις ενέργειες του γιου τους «πραγματικά φρικτές». Οι ίδιοι δήλωσαν ότι στηρίζουν τα θύματα. «Προσπαθούμε ακόμη να κατανοήσουμε τι συνέβη», έγραψαν σε ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα, αναφερόμενοι στην αστυνομικό που σκότωσε τον γιο τους, τόνισαν: «Έκανε το καθήκον της για να προστατεύσει άλλους και ελπίζουμε να είναι καλά».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κάουτσι έφτασε στο Σίδνεϊ πριν από ένα μήνα και είχε ενοικιάσει μια μικρή αποθήκη όπου είχε βάλει κάποια προσωπικά του αντικείμενα, ανάμεσά τους μία σανίδα του σερφ. Δεν είχε μόνιμη κατοικία, ζούσε σε ένα αυτοκίνητο και σε ξενώνες, ενώ είχε σποραδικά επικοινωνία με την οικογένειά του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This