Φρίκη στην Κολομβία: Δημοσιογράφος που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς δολοφονήθηκε σε εμπορικό κέντρο!

Must Read

Νεκρός βρέθηκε δημοσιογράφος από την Κολομβία, που ερευνούσε κυρίως υποθέσεις διαφθοράς. Ο 54χρονος Χάιμε Βάσκες δολοφονήθηκε την Κυριακή σε πόλη της βορειοανατολικής Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, όπου συνολικά διαπράχθηκαν τουλάχιστον εννιά φόνοι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Ο Χάιμε Βάσκες ήταν δημοσιογράφος, δικηγόρος και αγωνιστής γνωστός επειδή αποκάλυπτε τη διαφθορά» στην περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Γουστάβο Πέτρο, μέσω X (του πρώην Twitter), ενώ έδωσε εντολή να διενεργηθεί «έρευνα σε βάθος» για να συλληφθούν οι δράστες.

Στοιχεία και βίντεο κυκλωμάτων παρακολούθησης που δημοσιοποίησαν κολομβιανά ΜΜΕ πιστοποιούν πως ο Χάιμε Βάσκες δολοφονήθηκε, μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην Κούκουτα, μπροστά σε τουλάχιστον δέκα μάρτυρες. Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει να εξεταστεί και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου, που φέρονται να πείραξαν «δημόσιοι λειτουργοί μετά τον θάνατό του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κολομβίας. Μάλιστα, συγγενείς του εκλιπόντος επιβεβαίωσαν πως ο λογαριασμός του στην πλατφόρμα WhatsApp χρησιμοποιήθηκε μετά το έγκλημα.

«Δεχόταν μόνιμα απειλές»

Νωρίτερα χθες, ο Τζόναθαν Μοχίκα, φίλος του Χάιμε Βάσκες, μίλησε σε ραδιοφωνικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας, εξηγώντας πως ο δημοσιογράφος ήταν «αφοσιωμένος στην έρευνα και στην ανάδειξη στον δημόσιο διάλογο ζητημάτων για τα οποία πολλοί προτιμούν να μη μιλούν». Μέσω Facebook, ο δημοσιογράφος έκανε εκπομπές στις οποίες αποκάλυπτε παρανομίες σε δημόσιες συμβάσεις και καταχρήσεις εξουσίας των τοπικών αρχών. «Δεχόταν μόνιμα απειλές εξαιτίας των αποκαλύψεών του» τόνισε ο κ. Μοχίκα.

Το κολομβιανό ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου (FLIP) καταδίκασε τον φόνο και ζήτησε «ταχεία και σε βάθος έρευνα». «Η δουλειά του Χάιμε Βάσκες, που αποκάλυπτε παρατυπίες σε δημόσιες συμβάσεις και ενέργειες διαφθοράς, τον είχε κάνει πολύ γνωστό» στους πολίτες, τόνισε ακόμη το ίδρυμα αυτό, που καταμετρά 167 δολοφονίες δημοσιογράφων από το 2006.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This